Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Duch
Duch
Vloženo 12. 5. 2020
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
uzený bůček
100 g
rostlinný lej
2 lžíce
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
celer
1 ks
mleté maso
400 g
červené víno
0,5 sklenička
rajčata
400 g
svazek petržely
0,5 ks
oregáno
1 špetka
rajský protlak
2 lžíce
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Boloňská omáčka na špagety

Duch
Duch
Vloženo 12. 5. 2020
Líbí se mi
Boloňská omáčka na špagety
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
uzený bůček
100 g
rostlinný lej
2 lžíce
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
celer
1 ks
mleté maso
400 g
červené víno
0,5 sklenička
rajčata
400 g
svazek petržely
0,5 ks
oregáno
1 špetka
rajský protlak
2 lžíce
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Boloňská omáčka na špagety

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
uzený bůček
100 g
rostlinný lej
2 lžíce
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
celer
1 ks
mleté maso
400 g
červené víno
0,5 sklenička
rajčata
400 g
svazek petržely
0,5 ks
oregáno
1 špetka
rajský protlak
2 lžíce
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 5. 7. 2020

děláme

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 28. 5. 2020

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

Super

Odpovědět
Duch
Duch 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
lemur
lemur 13. 5. 2020

Moc dobrá omáčka.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 434
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.