
Tento recept je geniálně jednoduchý, záleží ale na kvalitě surovin.
Pokud použijete chemicky ošetřený citron, celé jídlo zhořkne a vy ho můžete vyhodit do koše. Pokud dodržíte bio kvalitu, pak na vás čeká chutné překvapení.
Bio kuře, citron a snítka šalvěje (nebo tymiánu), toť vše.
Pečící formu vymažte ghí (nebo máslo + olivový olej), vložte osolená stehna, posypte posekanou šalvějí, přidejte široké plátky z bio citronu a vymačkejte šťávu ze zbylé poloviny. Podlijte trochou vody a dejte péct na 170 stupňů asi tak na hodinku (záleží na troubě). Během pečení podléváme výpekem.
U nás se podává kuřátko s kroketami, což jsou šťouchané brambory s vajíčkem a moukou. Vyválejte hada, posekejte na špalíky a smažte na olivovém s ghíčkem.
Když do rozpáleného tuku napřed vhodíte snítku bylinky, krokety získají skvělou chuť a křupavá šalvěj dobře vypadá a ještě lépe chutná.
Krásnou neděli všem
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
vyzerá to super
Kuře jsem dělala nedávno, ale jak na něj zase příjde, určitě vyzkouším váš recept vypadá to velice dobře
vyzkouším