Bezlepkové šulánky s mákem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 700 g Brambory Brambory
  • 1 ks Vejce
  • Rýžová mouka hladkášpet
  • Himalájská sůl
  • Mák mletý
  • Třtinový cukr
  • Máslo nebo ghí

Instrukce

  • Někdo je miluje, někdo na ně nevzpomíná rád. Bramborové šulánky s mákem jsou prostě klasika!
    Brambory si den předem uvaříme ve slupce. Oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme vejce, špetku soli a tolik mouky, aby se těsto nelepilo. Z těsta tvoříme malé válečky,"šulánky, které vložíme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je scedíme.
    Třtinový cukr a mák si namícháme a pomeleme ve strojku na mák. Hotové šulánky sypeme makovou směsí a polijeme rozpuštěným máslem.
     
    Cukr lze vynechat a posypat jen mletým mákem, polít medem a rozpuštěným máslem. 
     
    I druhý den jsou krásně nadýchané.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account