Bezlepkové špenátové ravioli

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraStádníková

Ingredience

  • 2 ks Mladá cuketa
  • 250 g Listový špenát
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Olivový olej
  • 1/4 hrnek Strouhaný parmazán
  • 4 ks Rajče
  • 1 ks Mozzarella
  • Sůl
  • Pepř

Instrukce

  • Vyzkoušejte tyhle vynikající ravioli podle Pepuny. Nepoznáte, že tam není ani zrnko pšenice.
    Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme špenát, podusíme a ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem a špetkou soli. Nesolíme moc, protože parmazán špenát ještě dochutí. Špenát necháme zchladnout.
    Z cukety podélně odkrajujeme proužky pomocí škrabky na brambory. Lépe se takto porcují menší cukety. Dva plátky cukety složíme do kříže, doprostřed dáme lžíci špenátu a posypeme parmazánem. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioli. Ravioli vyskládáme do zapékací formy, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Pečeme 25 minut na 190 stupňů Celsia.
    Podáváme jako hlavní jídlo nebo přílohu k masu. Náplň raviol je volitelná. Můžete je zkusit zapéct s mletým masem a rajčaty, nebo se šunkou, houbami, ricottou a zeleninou.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account