Batátové pyré, filé a fazolky

Vytisknout recept

Dneska jsem udělala k obědu velmi zdravý hlavní chod, na kterém jsme si pochutnali.

 

Batáty jsem oloupala, nakrájela na kostičky, osolila bylinkovou solí a dala uvařit. Doba varu trvala 15 min. Po slití jsem přidala asi lžíci másla, hrnek ohřátého mléka a rozmixovala na pyré. Pro dochucení jsem přidala mezi prsty  sušeného tymiánu. Udržela jsem pyré v teple (pod dekou)

 

Filé manžel osolil,  obalil v Hraščce a pokladl na plech vyložený pečícím papírem, zakapal olivovým olejem.

 

Mražené fazolky rozprostřel na zbylé místo na plechu, osolil a taky pokapal olivovým olejem. To vše dal do trouby asi na 30 minut na 180°C upéci.

 

Chutný a zdravý oběd, co říkáte?

 

Hudlenka

 

 
2ks - batáty
1hrnek - teplé mléko
kousekks - máslo
400g - filé
350g - fazolky (mražené)
2lžíce - Hraška na obalování
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account