Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Recepty Monika
Vloženo 29. 3. 2021
Líbí se mi
20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Máslo
100 g
Hladká mouka
250 g
Voda
75 g
Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
350 g
Slanina
100 g
Cibule
1 ks
Sádlo
10 g
Sůl a pepř
1 špetka
Bazalka
1/2 lžička
Sladká paprika
1/2 lžička
Oregano
1/2 lžička
Česnek
2 stroužek
Smetana ke šlehání
200 ml
Vejce
3 ks
Gouda
130 g
Parmazán
1 hrst

Quiche s mletým kuřecím masem

avatar
Recepty Monika
Vloženo 29. 3. 2021
Líbí se mi
Quiche s mletým kuřecím masem
20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Máslo
100 g
Hladká mouka
250 g
Voda
75 g
Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
350 g
Slanina
100 g
Cibule
1 ks
Sádlo
10 g
Sůl a pepř
1 špetka
Bazalka
1/2 lžička
Sladká paprika
1/2 lžička
Oregano
1/2 lžička
Česnek
2 stroužek
Smetana ke šlehání
200 ml
Vejce
3 ks
Gouda
130 g
Parmazán
1 hrst

Quiche s mletým kuřecím masem

1/ Těsto: Máslo nechte povolit a společně s moukou zpracujte na drobenku (ručně nebo v kuchyňském robotu). Poté přidejte vodu a vypracujte pružné těsto.  

2/ Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte v lednici alespoň hodinu odpočívat. 

3/ Mezitím si připravte věci na náplň. Cibuli najemno nakrájejte. Rozpalte si pánev, vložte do ní sádlo a poté, co stáhnete na menší výkon, přidejte cibuli a následně i slaninu.  

4/ Restujte asi 5 – 8 minut dozlatova a poté přidejte kuřecí mleté maso, osolte a opepřete. Na chvíli opět zvyšte výkon a orestujte maso, tak aby bylo hotové. Všechnu šťávu nechte vyvařit. Následně přidejte koření, papriku, oregano, bazalku a česnek nakrájený najemno. Smíchejte s masem a pak nechte vychladnout. 

5/ Předehřejte si troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Připravte si formu na koláč či dort, ideálně 26 cm v průměru. Vyložte ho pečícím papírem a nebo vymažte máslem. 

6/ Těsto vyndejte z lednice a vyválejte. Přendejte do formy na dno a vytvarujte asi 2 cm okraj. Propíchejte těsto vidličkou a dejte na 12 minut do trouby. 

7/ Těsto se předpéká a mezitím dodělejte náplň. Do mísy nalijte smetanu, přidejte vejce a důkladně prošlehejte. Poté přidejte goudu i parmazán a opět promíchejte. Nakonec přidejte maso a opět zamíchejte. 

8/ Vyndejte po 12 minutách předpečené těsto a přidejte na něj náplň, uhlaďte stěrkou a vložte opět do trouby, kterou stáhněte na 170 °C a znovu pečte 25 – 30 minut do zlatohnědé barvy. Podávat můžete teplé i studené. 

 

Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy. 

 

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Máslo
100 g
Hladká mouka
250 g
Voda
75 g
Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
350 g
Slanina
100 g
Cibule
1 ks
Sádlo
10 g
Sůl a pepř
1 špetka
Bazalka
1/2 lžička
Sladká paprika
1/2 lžička
Oregano
1/2 lžička
Česnek
2 stroužek
Smetana ke šlehání
200 ml
Vejce
3 ks
Gouda
130 g
Parmazán
1 hrst

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 2. 4. 2021

JISTĚ VELKÁ DOBROTA

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 1. 4. 2021

Nádherný

Odpovědět
sipeji
sipeji 31. 3. 2021

Vypadá krásně

Odpovědět
lemur
lemur 30. 3. 2021

Vypadá to lákavě a je to určitě dobré.

Odpovědět
Li
Li 30. 3. 2021

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
96 089
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.