Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 13. 7. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
180 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
smotana
1 hrnek
kokosové mlieko
1 hrnek
smrekové ihličie
1/2 hrnek
trstinový cukor
1/2 hrnek
prášková želatína
1 lžička
vaječný žĺtok
2 ks

Zmrzlina zo smrekového ihličia

grenadka
grenadka
Vloženo 13. 7. 2017
Líbí se mi
Zmrzlina zo smrekového ihličia
20 min.
Příprava
180 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
smotana
1 hrnek
kokosové mlieko
1 hrnek
smrekové ihličie
1/2 hrnek
trstinový cukor
1/2 hrnek
prášková želatína
1 lžička
vaječný žĺtok
2 ks

Zmrzlina zo smrekového ihličia

Spomienka na dovolenku....

 

Zohrejeme mlieko a smotanu, odstavíme, vložíme ihličie a necháme 10 minút vylúhovať. Potom precedíme cez sitko a do ešte teplej mliečnej zmesi pridáme cukor. Nasypeme želatínu a necháme napučať. 

Medzitým vyšľaháme žĺtky a primiešame k nim za stáleho miešania asi 4 PL mliečnej zmesi. Potom žĺtky vlejeme k mliečnej zmesi a premiešame. 

Ak máme zmrzlinovač, ďalej postupujeme podľa návodu. Alebo zmes rozdelíme do nádobky na ľad a keď zmrzne, vysypeme do vysokootáčkového mixéra, dôkladne rozmixujeme, nalejeme do nádoby a dáme zmraziť. Ak nemáme ani takýto mixér, tak nalejeme zmes do nádoby, dáme do mrazničky a asi každých 10 minút vždy premiešame, aby sa netvorili kryštáliky. 

 

20 min.
Příprava
180 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
smotana
1 hrnek
kokosové mlieko
1 hrnek
smrekové ihličie
1/2 hrnek
trstinový cukor
1/2 hrnek
prášková želatína
1 lžička
vaječný žĺtok
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 18. 6. 2020

Odpovědět
Duch
Duch 15. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 15. 4. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 765
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.