ZMRZLINA jenom z jedné ingredience?

Vytisknout recept

Myslíte si, že je to nemožné?

 

Překvapím vás, milé Ženy, že to OPRAVDU MOŽNÉ JE!

Umíte si představit horké dny nadcházejícího léta bez kopečku lahodné krémové zmrzliny? A přitom si hlídat štíhlou linii? Tak u tohoto báječného receptu si můžete do syta dopřávat obojí. Bez výčitek mlsat a přitom nepřiberete ani gram navíc.
Já zmrzliny zbožňuji. Jenomže jak si vybrat takovou, která je krémová, lahodná, slaďoučká a ještě s minimálním počtem kalorií? Těžké, že? Věřte, že až vyzkoušíte tuhle dobrotu, zaplníte si mrazák banány do velké zásoby na další a další zmrzlinový krém.
Banán obsahuje vitamíny skupiny C a B, vitamín A. Dále pak minerální látky jakými jsou draslík, hořčík, fosfor a vápník. Energetická hodnota jednoho plodu je pak okolo 472 kJ (záleží na velikosti).

A teď! Co budete potřebovat?

  • 1 BANÁN (na jednu porci)
Pokud mohu doporučit, použijte plod spíše přezrálejší. Zmrzlina pak bude krémovější. Nakrájejte ho na kolečka a vložte do mrazáku. Alespoň na 4 hodiny. Poté misku vyndejte, nechte tak 5 minut povolit a vložte do robotu s ostrým nožem. A mixujte! Do hladkého krému.
Hotovo! Naservírujte do misky, ozdobte ovocem, které máte rády a můžete mlsat.
Když budede mít doma větší zásobu banánů, které už přezrávají a už se vám je nechce jíst, všechny si nakrájejte na plátky a uskladněte v mrazáku. Každý banán na porci samostatně. Třeba v kelímcích od jogurtů. Budete-li mít chuť na něco opravdu dobrého, stačí sáhnout do mrazáku a zmrzlinovat. I bez drahého přístroje na výrobu zmrzliny.
Dobrou chuť.
Zkouším i další. Tak se těšte 🙂
1ks - Banán
příprava - 5
vaření - 4 hodiny na zmražení
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account