Zdravý a chutný koláč

Vytisknout recept
Dneska jsem měla velkou chuť na jahodový koláč, a tak jsem vyrazila do města pro jahody. Naštěstí jsem sehnala kilovou bedýnku za krásných 60 Kč. Dva tvarohy s dneska končící dobou spotřeby byly v lednici, a tak jsem mohla začít improvizovat.
Mám ráda hrnkové pečení, takže jsem jen vyměnila polohrubou mouku za špaldovou a celozrnnou...
 
Postup:
1 hrnek špaldové a 1 hnrek celozrnné mouky vysypete do mísy, přidáte cukr a prdopeč, pak olej a malinko přihřáté mléko, nakonec celá vejce. Těsto umícháte a vlijete na plech s pečícím papírem.
V jiné míse si smícháte tvarohy s vanilkovým cukrem a trochou hnědého cukru, případně s mlékem (já používám vždy tvaroh v alobalu)
a tím potřete koláč. Na to naskádáte ovoce, já jsem dneska dala jahody a banán. A nakonec posypete drobenkou.
Drobenka podle mne: do kastrůlku dám asi půlku Hery, nechám rozpustit a pak přidám mouku a cukr a míchám, aby se utvořila drobenka.
Dáte upéci do trouby na 170°C cca na 40 - 45 minut. 
Špaldová mouka vytvoří tmavý spodek koláče, tvaroh světlý a tak je buchta zajímavá i barevně.
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1hrnek - špaldová mouka
1hrnek - celozrnná mouka
1/2hrnek - třtinový cukr
1ks - prášek do pečiva
2ks - vejce
1hrnek - mléko
1/2hrnek - olej
2ks - tvaroh
1ks - vanilkový cukr
ks - ovoce čerstvé nebo kompotované
ks - drobenka
příprava - 15
vaření - 40 - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account