"zdravé" lívance bez kynutí

Vytisknout recept
Dnes mi na návštěvu měla dojet dcera s vnučkami a tak jsem jim připravila tuto zdravější verzi oblíbených lívanců. Starší vnučka si je dala s cukrem a skořicí, mladší s domácí marmeládkou. Zbylé jsme pak, jen tak suché, vzaly s sebou na výlet do přírody.
Večer jsem si namočila 200 g ovesných vloček do mléka. Ráno jsem tuto "hmotu" přendala do mísy, přidala špaldovou mouku, půl sáčku prášku do pečiva, cukr, sůl, 2 žloutky a ze dvou bílků na pevno ušlehaný sníh. Vše jsem zlehka promíchala a hned začala na máslem vymazaném lívanečníku péct.
200g - ovesné vločky
100g - špaldová hladká mouka
4-5dcl - mléko
2ks - vejce
1lžíce - třtinový cukr
1špetka - sůl
1/2ks - kypřící prášek 1/2 sáčku
50g - máslo
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account