Zdravá roláda

Vytisknout recept

Oddělíme si žloutky od bílků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.

V další míse máme žloutky, přidáme 1 lžíci čekankového sirupu a vyšleháme do pěny.

Pak dáme vlažnou vodu a postupně přidáváme mouku (zarovnané lžíce)

a prdopeč.

Hotové těsto dáme na pečící papír, který můžeme potřít olejem.

Rozetřeme a dáme péci na 7 minut na 160°C.

Těsto zkouším prstem, zda je hotové.

Pak si lehce namočím utěrku a těsto na ni překlopím, zatočím do rolády

a nechám vychladnout.

Mezitím si vyšlehám tvaroh se zakysanou smetanou, ochucený 1 lžící čekankového

sirupu (pro nás stačí, kdo má rád hodně sladké, musí přidat) do hladké hmoty.

Když těsto vychladne, zlehka potřu domácí, méně oslazenou zavařeninou,

na to dám vrstvu krému a zamotám zpět do rolády.

Vršek dozdobím krémem a nastrouhám půl kostičky hořké čokolády.

Celé uložíme do chladu.

 Doporučuji udělat roládu den předem, aby se hezky proležela.

Hudlenka


5ks - vejce
10lžíce - hladká mouka Pernerka žitná
2lžíce - čekankový sirup
1lžička - prášek do pečiva
5 lžíce - vlažná voda
1špetka - sůl
1ks - tvaroh
1ks - zakysaná smetana
1ks - hořká čokoláda kousíček
ks - zdravý džem
příprava - 10
vaření - 7
Kategorie Dezert
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account