Zahradní "párty" koláč. Lahodný, nadýchaný, s vůní po čerstvých jahodách

Vytisknout recept
Čas zahradních grilovaček se kvapem blíží. Neměla by chybět sladká tečka na závěr večera. Na co své přátele pozvat?
Upečte snadný a nadýchaný koláč, díky kterému se stanete hvězdou a dokonalou hostitelkou. Je lahodný, voňavý a svěží. Jen se po něm zapráší.
Bez vážení vám příprava půjde lehce od ruky.
 
Co budete potřebovat na těsto?
  • 3 hrnky špaldové mouky (můžete zaměnit za hladkou cukrárenskou Z jiného těsta)
  • 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
  • špetku soli
  • 6 vajíček
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • 180 ml (1 kelímek) rostlinné smetany
  • 1 a 1/2 ks kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • 4 cl horké vody
  • 1 PL strouhané BIO citronové kůry
a co na povrch koláče?
  • 20 ks čerstvých zahradních jahod
  • 3 PL strouhaného kokosu
  • 4 PL drobenky
 
A jak dál?
  1. Troubu si předehřejte na 180 °C
  2. Velký plech vyložte pečícím papírem (anebo vystříkejte tukem)
  3. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh
  4. Žloutky spolu s cukrem a horkou vodou ušlehejte do husté krémové pěny
  5. Postupně k nim přilévejte olej. Stále šlehejte
  6. Zalijte smetanou a dobře promíchejte
  7. Přidejte citronovou kůru a sůl
  8. Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem
  9. Všechny ingredience spojte do hladkého a vláčného těsta
  10. Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh
  11. Těsto vlijte na plech
  12. Posypte strouhaným kokosem
  13. Poklaďte nakrájenými jahodami a zasypte drobenkou
  14. Vložte do trouby a pečte cca 35 - 40 minut
Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. Koláč nechte vychladit. Nakrájejte na úhledné kousky a servírujte. Dobrou chuť a vydařenou párty.
Vyzkoušejte také osvěžující jahodovou domácí limonádu. Dodá hydrataci, vitamíny a naladí do pohody.
 
 
 
3hrnek - Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
6ks - Vajíčka
1 a 1/2hrnek - Cukr (třtinový)
1/2hrnek - Kokosový olej
180ml - (Rostlinná) smetana
1lžíce - Citronová strouhaná kůra
1 a 1/2ks - Kypřící prášek bez fosfátů
1ks - Sůl
4cl - Horká voda
3lžíce - Strouhaný kokos
20ks - Čerstvé jahody
4lžíce - Drobenka
příprava - 20
vaření - 35-40
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account