Vrstvená bábovka s tvarohem a meruňkami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 300 g Polohrubá mouka
  • 150 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 120 g Máslo
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 300 ml Mléko
  • Čerstvé nebo kompotované meruňky
  • 250 g Tvaroh
  • 100 ml Smetana
  • 1 ks Vanilkový pudink v prášku
  • 1 ks Vanilkový cukr

Instrukce

  • Na první pohled obyčejná, po rozkrojení efektní bábovka. Petra H. se s námi podělila o recept své maminky. Zkusíte ho?
    Udělám výjimku a dám sem recept, který není můj vlastní, ale mé maminky. Právě jsem ji totiž ochutnala a o tuhle nádheru se s Vámi prostě musím podělit  😉
    Z uvedených přísad smícháme hladké těsto. Jednu třetinu oddělíme, obarvíme kakaem rozmíchaným ve 2 lžících mléka nebo smetany.
    Připravíme z tvarohu, smetany, pudinku, vanilkového cukru tvarohovou náplň, kterou dle chuti dosladíme krupicovým cukrem, důkladně vymícháme. 
    Do vymazané a vysypané formy nalijeme nejdřív polovinu světlého těsta, pak polovinu tmavého těsta a na ně všechen tvaroh. Na tvaroh naskládáme půlky meruněk a zakryjeme zbytkem hnědého těsta. Nakonec přidáme zbytek světlého těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů Celsia. Pečeme asi 60 minut, propečení zkoušíme špejlí.
    Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout, až potom vyklopíme.
    Na vejce jsem nezapomněla, opravdu tam žádné nepatří.  😀
    Zkuste, je fantastická !!! Já do ní jdu taky.
    Dobrou chuť !  [x]
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account