Višňové cupcakes

Vytisknout recept
Višně necháme okapat na šířku a zachytíme přitom šťávu. Na přípravu těsta našleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo našleháme do hladká. Mouku a kypřící prášek smícháme a střídavě s mlékem smícháme do směsi. Nakonec zlehka smícháme ručně sníh. Třetinu těsta odebereme a odložíme stranou. Do zbytku těsta vmícháme kakao. Tmavé těsto rovnoměrně rozdělíme do košíčků a posypeme strouhaným čokoládou. 12 višní odložíme na ozdobu, zbytek rozdělíme na čokoládu. Naneseme světlé těsto. Pečeme na 180 stupňů. Formu na mufiny postavíme na kuchyňskou mřížku a cupcakes necháme vychladnout. Na přípravu sirupu dáme do malého hrnce zachycenou višňovou šťávu s cukrem, uvedeme do varu po dobu 12-15 minut, svaříme dokud nevznikne 50-75 ml hustého sirupu. Sirup necháme vychladnout. Smetanu ke šlehání a moučkový cukr ušlehame a dochutíme griotkou. Šlehačku naplníme do sáčku s hvězdicovou trubićkou. Na každý cupcakes naneseme velkou šlehačkovou pusinku a uložíme do chladničky, krátce před podáváním ozdobíme višněmi a polijeme višnovým sirupem.
3ks - Bílky
1špetka - Sůl
3ks - Žloutky
180g - Cukr
1ks - Vanilkový cukr
180g - Máslo
180g - Hladká mouka
1lžička - Kypřící prášek
100ml - Mléko
20g - Kakao
2lžíce - Strouhaná hořká čokoláda
175g - Kompotované višně
30g - Cukr
400g - Smetana ke šlehání
30g - Moučkový cukr
3lžíce - Griotka
příprava - 40
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaPoláková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account