Velikonoční volská oka
Domů » Velikonoční volská oka
Ozvláštněte své velikonoční menu originálním sladkým receptem. Pochutná si na něm celá rodina a jeho příprava vám nezabere mnoho času.
Postup:
Vyšlehejte bílky s cukrem a citrónovou šťávou do tuhého sněhu. Do sněhu nasypte bramborový škrob a krátce prošlehejte. Sníh nanášejte lžičkou na pečící papír do tvaru hnízd. Sušte na 110 °C asi 90 minut. Po této době vypněte troubu a nechte korpusy dojít. Poté střed volského oka vyplňte meruňkovým Extra džemem Hamé.3ks - bílek80g - cukr krupice1,5lžička - bramborový škrob1/2lžička - citrónová šťáva 1ks - Cukr s mandlovou příchutí Vitana1ks - Hamé Extra džem meruňkapříprava - 14vaření - 90
Související články
-
Silvestrovsky punc
renatasingh||Recepty
K pokrajanemu ananasu prilejeme stavu z ananasoveho kompotu, vodu, vino a dame zovriet. Odstavime, dolejeme konak a nalejeme do...
-
Rožky s makom
Emília Balonová||Recepty
Rožky nakrájame na kolieska, polejeme teplým mliekom, posypeme cukrom a makom a podávame. Na prilepšenie môžeme pridať mleté orechy...
-
-
Řecké tzatziki
NelaVávrová||Recepty
Tzatziki se podává k masu, s čerstvou bagetkou nebo opečenými bramborami. Všechny kombinace chutnají božsky!
-
Obrácené rebarborové řezy
VENDULAJIRÁSKOVÁ||Recepty
Rebarbora má velmi specifickou chuť. Pro její milovníky tu máme recept na vynikající řezy.DOBRÉ CHUTNÁNÍ A BEZ POVÍDÁNÍ...
-
Domácí sušená rajčata
Veronika Novotná||Recepty
Na plech položíme papír na pečení a rozložíme na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolíme, okořeníme sušenou bazalkou...
-
Obilná kaše s jahodami a skořicí. Posnídejte vlákninu, dodejte energii a podpořte dobrou náladu.
JaroslavaFrančíková||Recepty
Dodejte svému tělu i duši to nejlepší hned po ránu. Hýčkejte se a rozmazlujte dokonalou snídaní, která vás zasytí,...
-