Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kristýna|ŽENA s.r.o.
Kristýna|ŽENA s.r.o.
Vloženo 9. 4. 2020
Líbí se mi
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
7 porcí
Ingredience

Velikonoční opilý beránek. Vyzkoušejte i jeho bezlepkovou variantu

Kristýna|ŽENA s.r.o.
Kristýna|ŽENA s.r.o.
Vloženo 9. 4. 2020
Líbí se mi
Velikonoční opilý beránek. Vyzkoušejte i jeho bezlepkovou variantu
15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
7 porcí
Ingredience

Velikonoční opilý beránek. Vyzkoušejte i jeho bezlepkovou variantu

150 g moučkového cukru

5 vajec

1 vanilkový cukr

250 ml oleje

200-250 ml vaječného koňaku

130 g polohrubé mouky

100 g solamylu

1 prášek do pečiva

 

Žloutky a cukry utřeme do pěny, postupně zašleháme zbylé ingredience a naposledy přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme do beránkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně 40-45 min. (nutno vyzkoušet špejlí, každá trouba peče jinak).

Chcete-li beránka bez alkoholu, lze koňak nahradit například jogurtem, nebo kefírem.

 

Bezlepkový opilý beránek

125 g kokosového cukru

5 vajec

200 ml oleje

150-200 ml vaječného koňaku (máte-li problém s laktózou, či kaseinem, lze nahradit stejným množstvím rumu + 2 lžícemi kokosového jogurtu)

100 g solamylu

1 prášek do pečiva

20 g rýžové mouky

60 g kokosové mouky

50 g kaštanového mouky

Postup i doba pečení jsou stejné jako u výše uvedeného klasického beránka.

 

Beránek

Beránek 2020

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
7 porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Monulka
Monulka 20. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 9. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
avatar
Kateřina Kateřina 22. 4. 2020

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 21. 4. 2020

hezký recept

Odpovědět
avatar
Lenka Polášková 17. 4. 2020

super, vtipný název

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 100
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.