
150 g moučkového cukru
5 vajec
1 vanilkový cukr
250 ml oleje
200-250 ml vaječného koňaku
130 g polohrubé mouky
100 g solamylu
1 prášek do pečiva
Žloutky a cukry utřeme do pěny, postupně zašleháme zbylé ingredience a naposledy přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme do beránkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů přibližně 40-45 min. (nutno vyzkoušet špejlí, každá trouba peče jinak).
Chcete-li beránka bez alkoholu, lze koňak nahradit například jogurtem, nebo kefírem.
Bezlepkový opilý beránek
125 g kokosového cukru
5 vajec
200 ml oleje
150-200 ml vaječného koňaku (máte-li problém s laktózou, či kaseinem, lze nahradit stejným množstvím rumu + 2 lžícemi kokosového jogurtu)
100 g solamylu
1 prášek do pečiva
20 g rýžové mouky
60 g kokosové mouky
50 g kaštanového mouky
Postup i doba pečení jsou stejné jako u výše uvedeného klasického beránka.
Beránek 2020
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Super
pěkný recept
Zaujímavý recept