Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

LaCuketa
LaCuketa
Vloženo 12. 4. 2016
Líbí se mi
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Tvrdá jablka
8 ks
Hladká mouka
200 g
Moučkový cukr
100 g
Hnědý cukr
2 lžíce
Kypřící prášek
1 ks
Alpro vaniklový jogurt
250 ml
Rostlinný olej
1 lžíce
Rozinky, mandle, makadamové oříšky
dle chuti ks

Veganský jablečný koláč bez laktózy a bez vajec

LaCuketa
LaCuketa
Vloženo 12. 4. 2016
Líbí se mi
Veganský jablečný koláč bez laktózy a bez vajec
20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Tvrdá jablka
8 ks
Hladká mouka
200 g
Moučkový cukr
100 g
Hnědý cukr
2 lžíce
Kypřící prášek
1 ks
Alpro vaniklový jogurt
250 ml
Rostlinný olej
1 lžíce
Rozinky, mandle, makadamové oříšky
dle chuti ks

Veganský jablečný koláč bez laktózy a bez vajec

Jablečný koláč mám spojený s kuchyní mojí babičky. Ona vždycky vařila z jablek a mám pocit, že pokaždé, když jsem k ní přijela, jedla jsem jenom jablka. Tohle není její tradiční recept, ale její recept na jablečný koláč byl pro mne inspirací pro tenhle veganský koláč.

POSTUP

  1. Oloupeme a nakrájíme jablka na čtvrtky.
  2. Vytřeme formu rostlinným olejem a vysypeme jí hnědým cukrem.
  3. Formu vyložíme čtvrtkami ze 4 jablek tak, aby se pokrylo celé dno
  4. V míse smícháme mouku, pudink, jogurt, kypřící prášek, mouku, cukr, skořici a případně mandle a rozinky
  5. Směs umícháme (pozor, bude o něco hustší než když děláte klasický koláč) a a zalijeme s ní jablka ve formě. Stěrkou těsto rozprostřeme rovnoměrně do krajů.
  6. Pak nakrájíme zbylé čtvrtky na plátky a vyložíme s nimi povrch koláče. Na konec můžeme ještě lehce zasypat hnědým cukrem, aby zkaramelizoval.
  7. Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů s výhřevem zespoda a pečeme cca 40 minut.
  8. Po upečení ještě potírám povrch javorovým sirupem, ale to není povinné. Stačí třeba jen pocukrovat nebo nemusíte vůbec nic.

Pozn.: Pokud si chcete opravdu vegansky chuťově zhřešit, doporučuji k tomuhle koláči veganskou zmrzlinu. Pak vás čeká opravdu cesta do chuťového nebe.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Tvrdá jablka
8 ks
Hladká mouka
200 g
Moučkový cukr
100 g
Hnědý cukr
2 lžíce
Kypřící prášek
1 ks
Alpro vaniklový jogurt
250 ml
Rostlinný olej
1 lžíce
Rozinky, mandle, makadamové oříšky
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
januska28
januska28 28. 10. 2020

zaujimave

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

super

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 783
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.