Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Pavlína D.
Pavlína D.
Vloženo 10. 1. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
1 velký dort porce
Ingredience
Vejce
6 ks
Cukr krystal nebo třtinový
25 dkg
Hladká mouka
20 dkg
Horká voda
5 lžíce
Prášek do pečení
Pikantní zavařenina
1 ks
Rum

Valentýnský dort, po kterém se budete olizovat

Pavlína D.
Pavlína D.
Vloženo 10. 1. 2017
Líbí se mi
Valentýnský dort, po kterém se budete olizovat
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
1 velký dort porce
Ingredience
Vejce
6 ks
Cukr krystal nebo třtinový
25 dkg
Hladká mouka
20 dkg
Horká voda
5 lžíce
Prášek do pečení
Pikantní zavařenina
1 ks
Rum

Valentýnský dort, po kterém se budete olizovat

Hospodyňky, 

Z následujícího receptu můžeme připravit několik malých srdíček nebo jeden velký dort podle toho jaký tip formy na pečení máme k dispozici.

Postup přípravy receptu:

Na těsto máte vypsané ingredience v popisku. Na krém budete mít suroviny napsané zde, aby se Vám to nepletlo

Krém

2 Zakysané smetany z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
2 šlehačky ke šlehání
2 ztužovače do šlehačky
2 vanilkové cukry
Jahody
Čokoládové hoblinky (bílá + tmavá čokoláda)
Čokoláda na vaření + můžeme přidat trochu smetany
Srdíčka želé

Šlehačku ušleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem. Poté promícháme se Zakysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí.
Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu a prošleháme. Následně přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do formy srdce, ale můžete použít i formu kulatou.
Upečeme ve vyhřáté troubě. Rozřízneme na tři díly pokapeme rumem a můžeme nechat do druhého dne proležet, ale nemusíme. Spodní díl potřeme zavařeninou a na ní dáme tenkou vrstvu krému. Na krém naskládáme jahody, dáme druhý dortový díl, opět potřeme krémem a na něj dáme poslední díl.

Celý dort potřeme krémem. Na vrchní část dortů můžeme rozpustit čokoládu se šlehačkou a dozdobit želé srdíčkem, boční strany dortů dozdobíme čokoládovými hoblinkami. Dort si můžeme ozdobit ještě pusinkami nebo podle vlastní fantazie.

Kysaná smetana z Valašska

Kysaný mléčný výrobek má hustou, krémovou konzistenci. Vyznačuje se jemnou, lahodnou chutí a obsahuje 15 procent tuku. Kysaná smetana je surovina, která má v gastronomii opravdu široký záběr. Lze ji využít pro přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Může být součástí pomazánek, salátů, dortů, omáček, a dalších kulinářských skvostů. Prodává se v balení 180 gramů za 12,90 Kč. V loňském roce tato smetana získala ocenění Regionální potravina Zlínského kraje.

 

Věřím, že se Vám to určitě povede!

Mňam Pavlína

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
1 velký dort porce
Ingredience
Vejce
6 ks
Cukr krystal nebo třtinový
25 dkg
Hladká mouka
20 dkg
Horká voda
5 lžíce
Prášek do pečení
Pikantní zavařenina
1 ks
Rum

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 11. 4. 2020

nádherný

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 8. 2019

Prima recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 20. 8. 2018

vyzerá super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.