Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

 Pája / LoveLifeFood
Pája / LoveLifeFood
Vloženo 30. 6. 2014
Líbí se mi
30 minut min.
Příprava
1 hodina min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
450 g
Žloutky
2 ks
Sůl
1 lžička
Kvasnice
1 ks
Cukr moučka
8 dkg
Mléko
100 ml
Máslo
10 dkg
Hrubá mouka
7 lžíce
Cukr moučka
2 lžíce
Vanilkový cukr
1 ks
Máslo
5-8 dkg

Užijte si léto: Rybízový táč

 Pája / LoveLifeFood
Pája / LoveLifeFood
Vloženo 30. 6. 2014
Líbí se mi
Užijte si léto: Rybízový táč
30 minut min.
Příprava
1 hodina min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
450 g
Žloutky
2 ks
Sůl
1 lžička
Kvasnice
1 ks
Cukr moučka
8 dkg
Mléko
100 ml
Máslo
10 dkg
Hrubá mouka
7 lžíce
Cukr moučka
2 lžíce
Vanilkový cukr
1 ks
Máslo
5-8 dkg

Užijte si léto: Rybízový táč

Sezóna rybízu je v plném proudu. Vyzkoušejte drobné ovoce v kynutém koláči.

Po dlouhé době jsem se vydala na farmářské trhy a neodolala jsem košíku rybízu. A co s ním jiného dělat než můj oblíbený rybízový táč, který peče můj děda. Recept má po své mamince a tentokrát jsem se podle tohoto receptu odhodlala vyzkoušet tuto mňamku sama.

Postup:

  • Všechny ingredience by měly mít pro začátek podobnou teplotu, proto máslo a vejce vytáhneme asi tak hodinu před přípravou z lednice.
  • Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko (sama jsem dala jen 100 ml), 2 lžíce cukru z těch 10 dkg a kvasnice (můžeme použít čerstvé nebo sušené) a necháme deset minut vzejít. Do mísy pak nasypeme mouku, změklé máslo, cukr, lžičku soli, promícháme a nakonec kvásek.
  • Těsto v robotu nebo vařečkou vypracujeme. Mělo by se na konci nelepit, ale jakoby táhnout. Pokud by bylo moc tuhé, přidáme ještě mléko. Těsto necháme hodinku vykynout a pak ho mokrými rukami rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Okraje táče potřeme bílkem a pak jej celý posypeme rybízem a drobenkou (na ni smícháme mouku, cukr a máslo a rukou vypracujeme drobivou hmotu) a necháme ještě na plechu čtvrt hodinky kynout.
  • Nyní už můžeme dát buchtu do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů Celsia, nejlépe na horní a dolní ohřev (z horkovzduchu je buchta hotová moc rychle a není tak jemná). Pečeme dozlatova. V mé troubě to trvalo asi 30 minut. Krájíme jakmile buchta vychladne.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 8. 8. 2018

mňam mňam teším sa kedy si ho spravím

Odpovědět
Clairest
Clairest 5. 1. 2018

Už se těším na léto

Odpovědět
Dudula15
Dudula15 6. 7. 2017

Akorat potřebuju dodělat rybíz z mražaku, at je misto na novej, takže paráda!

Odpovědět
Tereza N.
Tereza N. 4. 7. 2017

dělala jsem z rýžovky a dala vejce celá a byl výborný .. díky za tip!

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 4. 7. 2017

mnam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 959
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.