Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Jana101
Jana101
Vloženo 14. 10. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
hladká mouka
100 g
polohrubá mouka
100 g
Hera
200 g
prášek do pečiva
1 lžička
třtinový cukr (těsto)
70 g
vejce
2 ks
tvaroh polotučný
500 g
zakysaná smetana
400 g
třtinový cukr (náplň)
50 g
vanilkový cukr
1 ks
broskve

Tvarohový koláč s broskvemi

Jana101
Jana101
Vloženo 14. 10. 2018
Líbí se mi
Tvarohový koláč s broskvemi
30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
hladká mouka
100 g
polohrubá mouka
100 g
Hera
200 g
prášek do pečiva
1 lžička
třtinový cukr (těsto)
70 g
vejce
2 ks
tvaroh polotučný
500 g
zakysaná smetana
400 g
třtinový cukr (náplň)
50 g
vanilkový cukr
1 ks
broskve

Tvarohový koláč s broskvemi

Jemný, výborný koláč s tvarohem. Ovoce lze vynechat, koláč je dobrý i bez něj. 

Těsto: Utřít Heru s cukrem a přidat 1 vejce. Poté přidáme obě mouky, smíchané s práškem do pečiva. Těsto vyložíme do dortové formy či do pekáče, a pečeme asi 10 minut.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: Smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, 1 vejce, a oba cukry. 

Na předpečené těsto vložíme drobně pokrájené broskve (meruňky), a zalijeme tvarohovou směsí. Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 30 minut, dokud si naplň "nesedne". Necháme vychladnout.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
hladká mouka
100 g
polohrubá mouka
100 g
Hera
200 g
prášek do pečiva
1 lžička
třtinový cukr (těsto)
70 g
vejce
2 ks
tvaroh polotučný
500 g
zakysaná smetana
400 g
třtinový cukr (náplň)
50 g
vanilkový cukr
1 ks
broskve

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 28. 5. 2020

nádhera

Odpovědět
Duch
Duch 18. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 22. 11. 2019

Mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.