
Tvarohové dezerty v létě jednoznačně vedou. Jsou osvěžující, lehké, nadýchané a hříšně lahodné. Nepečený dort s rybízem se stal favoritem nejen v mé rodině, ale i mezi přáteli. Recept na "rozkvetlou louku" v podobě krémového dortu přišel na svět z čistého nedostatku čerstvého ovoce. A mražené jsem v hlavní sezóně použít nechtěla. Rybízová sezóna na keříčkách ukončila svou plodící činnost a angrešt se mi zdál ještě příliš tvrdý s příliš kyselou chutí.
V žádném případě moučník na atraktivitě, chuti a vůni však netratí. Tvarohové těsto je ochuceno fialkovým sirupem a dvěma lusky čerstvé vanilky. Sirup lze nahradit i jinou alternativou, která je běžně k dostání na pultech obchodů. Použít můžete javorový, datlový nebo borůvkový či s brusinkami.
Připravily jste si domácí sirup s rybízem a levandulí? Pak využijte síly ovoce a sušených květů a dolaďte tvarohový krém do pravého léta.
Na korpus o průměru 26 cm si připravte:
Sušenky vložte do mikrotenového sáčku a pomocí paličky nebo válečku je rozdrťte na hrubší strouhanku. Přesypte do mísy, přidejte máslo a důkladně prohněťte. Poté sušenkovou hmotu natlačte na dno dortové formy vyložené pečícím papírem a dejte na pár minut do ledničky ztuhnout.
Na přípravu krémového tvarohu budete potřebovat:
Postup:
Před servírováním ozdobte čerstvými květy nebo cukrářskými květinovými oplatkami.
Tipy na letní jedlé květy, se kterými můžete kouzlit: mateřídouška vonná, květ hráchu nebo fazolu, květy šípkové růže nebo levandule.
Dobrou chuť a užívejte léto v plném proudu!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
nádhera
Zaujímavý recept
vyzkouším
vypadá to úžasně
Vypadá nádherně