Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lemur
lemur
Vloženo 15. 6. 2018
Líbí se mi
60 min.
Příprava
0 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
měkký tvaroh
500 g
čerstvý tvaroh. sýr
175 g
kysaná smetana
250 g
moučkový cukr
6 lžíce
agávový cukr
1 lžíce
mandlová esence
1 lžička
vanilkový cukr
1 ks
plátky mandlí
100 g
sušenky
300 g
strouhaná hořká čokoláda
25 g
kompot. broskve
6 ks
želatin. ztužovač za studena
1 ks
máslo
125 g
Nugeta
200 g

Tvarohový dort nepečený

lemur
lemur
Vloženo 15. 6. 2018
Líbí se mi
Tvarohový dort nepečený
60 min.
Příprava
0 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
měkký tvaroh
500 g
čerstvý tvaroh. sýr
175 g
kysaná smetana
250 g
moučkový cukr
6 lžíce
agávový cukr
1 lžíce
mandlová esence
1 lžička
vanilkový cukr
1 ks
plátky mandlí
100 g
sušenky
300 g
strouhaná hořká čokoláda
25 g
kompot. broskve
6 ks
želatin. ztužovač za studena
1 ks
máslo
125 g
Nugeta
200 g

Tvarohový dort nepečený

 

 

Sušenkový základ: 

 

Nejprve si libovolné sušenky rozdrtíme v robotu nebo jen v igelit. sáčku válečkem. Spojíme se změklým máslem v hmotu, kterou

nějakou skleničkou udusáme do dortové formy vyložené alobalem a pečicím papírem. Dáme vychladit do lednice.

 

 

Tvarohový krém:

 

Umixujeme si měkký tvaroh, čerstvý sýr a kys. smetanu. Přimícháme vanilk. cukr a mandlovou esenci. Směs si rozdělíme na 2 části.

Do jedné části vmícháme po částech Nutelu a do druhé části moučkový cukr a agávový sirup. Umixujeme želatin. ztužovač

s vlažnou vodou dle popisu a rozdělíme na dvě části. Do jedné části želatiny vmícháváme nutelovou směs a do druhé části želatiny

vmícháme bílou tvarohovou směs. 

 

 

Dokončení dortu: 

 

Vyndáme sušenkový základ z lednice. Nasypeme na něj plátky mandlí a poklademe rozkrájenými broskvemi. Na to nalijeme

hnědou nutelovou vrstvu a dáme na chvíli do lednice. Pak na to nalijeme bílou tvarohovou vrtvu a posypeme strouhanou

čokoládou.

 

 

Dort dáme aspoň na dvě hodiny do lednice a pak můžeme krájet a podávat. Dort je velmi jedlý a osvěžující v horkých dnech. 

 

Byl moc dobrý, proto jsem dělala nejprve celý bílý a pak jsem ho udělala znovu s kakaovou vrstvou. 

 

 

 

           Přeji dobrou chuť !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

60 min.
Příprava
0 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
měkký tvaroh
500 g
čerstvý tvaroh. sýr
175 g
kysaná smetana
250 g
moučkový cukr
6 lžíce
agávový cukr
1 lžíce
mandlová esence
1 lžička
vanilkový cukr
1 ks
plátky mandlí
100 g
sušenky
300 g
strouhaná hořká čokoláda
25 g
kompot. broskve
6 ks
želatin. ztužovač za studena
1 ks
máslo
125 g
Nugeta
200 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 26. 5. 2020

Odpovědět
Monulka
Monulka 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
lemur
lemur 13. 5. 2020

Děkuji.

Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

super

Odpovědět
lemur
lemur 17. 4. 2020

Děkuji.

Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

super recept

Odpovědět
lemur
lemur 20. 8. 2018

Děkuji. A moc dobrý.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 176
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.