Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marsha
Marsha
Vloženo 27. 9. 2018
Líbí se mi
cca 1,5 hod. min.
Příprava
30 minut min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Kakaové sušenky
200 g
Máslo
80 g
Ricotta
500 g
Krémový sýr
250 g
Krupicový cukr
230 g
Vejce
3 ks
Citronová kůra
1 lžíce
Vanilkový extrakt
1 lžička
Maliny
250 g
Plátková želatina
Trochu cukru
Voda
100 ml

Tip na skvělý lehký moučník: Ochutnejte tříbarevný cheesecake!

Marsha
Marsha
Vloženo 27. 9. 2018
Líbí se mi
Tip na skvělý lehký moučník: Ochutnejte tříbarevný cheesecake!
cca 1,5 hod. min.
Příprava
30 minut min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Kakaové sušenky
200 g
Máslo
80 g
Ricotta
500 g
Krémový sýr
250 g
Krupicový cukr
230 g
Vejce
3 ks
Citronová kůra
1 lžíce
Vanilkový extrakt
1 lžička
Maliny
250 g
Plátková želatina
Trochu cukru
Voda
100 ml

Tip na skvělý lehký moučník: Ochutnejte tříbarevný cheesecake!

Nejprve je potřeba připravit korpus - sušenky rozdrtíme buď v robotu, nebo ručně (do sáčku a utěrky a rozdrtíme třeba válečkem), pokud zůstanou větší kousky, nevadí. Smícháme s rozpuštěným máslem, zpracujeme a vtlačíme do formy vyložené pečicím papírem a vymazané. Dáme chladit do lednice (foto č. 1). Lze i předpéct cca na 10 minut v troubě na 140 stupňů Celsia, korpus bude křupavější. Sušenky lze použít v podstatě jakékoliv třeba Bebe sušenky. 

Během chlazení korpusu připravíme krém - sýr a ricottu vyšleháme, přidáme cukr, vejce, vanilku a citronovou kůru. Poměry ricotty a sýru nejsou moc podstatné, v některých receptech na cheesecake se mění i množství až na 900 g náplně - záleží na chuti, ale pak to bude chtít asi více cukru. Směs vlijeme na korpus a dáme péct do trouby na 140 stupňů Celsia cca na hodinu až hodinu a půl. Hotový dort se pozná podle zlatavých okrajů odlepujících se od formy a lehce chvějícího se prostředku... Je třeba to odhadnout a nezkoušet párátkem. Po vytažení z trouby necháme vychladnout, nožem objedeme okraje, aby se nepřilepily a dort se lépe vytahoval z formy.(foto č. 2)

Poslední barevná vrstva se skládá ze želatiny, vody, ovoce a trochu cukru. Cukr použijeme podle ovoce, u jahod se vynechává, do malin trochu přidáme. Plátkovou želatinu namočíme (tři plátky) a necháme nabobtnat cca 10 minut. Ovoce povaříme s vodou a cukrem, také cca 10 minut. Vmícháme želatinu a necháme rozpustit. Nalijeme na zchladlý dort, opět necháme trochu zchladnout a pak chladíme v lednici nejlépe přes noc. 

Ozdobení se meze nekladou. Tento recept jsem zkoušela poprvé, je to kombinace tří různých receptů a i když na fotkách to možná nevypadá úplně nádherně, je strašně dobrý. Sice je to kalorická bomba, na druhou stranu stačí opravdu jen kousek! 

cca 1,5 hod. min.
Příprava
30 minut min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Kakaové sušenky
200 g
Máslo
80 g
Ricotta
500 g
Krémový sýr
250 g
Krupicový cukr
230 g
Vejce
3 ks
Citronová kůra
1 lžíce
Vanilkový extrakt
1 lžička
Maliny
250 g
Plátková želatina
Trochu cukru
Voda
100 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Ten určitě ochutnáme a moc rádi

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 655
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.