Tip na skvělý lehký moučník: Ochutnejte tříbarevný cheesecake!

Vytisknout recept
Nejprve je potřeba připravit korpus - sušenky rozdrtíme buď v robotu, nebo ručně (do sáčku a utěrky a rozdrtíme třeba válečkem), pokud zůstanou větší kousky, nevadí. Smícháme s rozpuštěným máslem, zpracujeme a vtlačíme do formy vyložené pečicím papírem a vymazané. Dáme chladit do lednice (foto č. 1). Lze i předpéct cca na 10 minut v troubě na 140 stupňů Celsia, korpus bude křupavější. Sušenky lze použít v podstatě jakékoliv třeba Bebe sušenky. 
Během chlazení korpusu připravíme krém - sýr a ricottu vyšleháme, přidáme cukr, vejce, vanilku a citronovou kůru. Poměry ricotty a sýru nejsou moc podstatné, v některých receptech na cheesecake se mění i množství až na 900 g náplně - záleží na chuti, ale pak to bude chtít asi více cukru. 🙂 Směs vlijeme na korpus a dáme péct do trouby na 140 stupňů Celsia cca na hodinu až hodinu a půl. Hotový dort se pozná podle zlatavých okrajů odlepujících se od formy a lehce chvějícího se prostředku... Je třeba to odhadnout a nezkoušet párátkem. Po vytažení z trouby necháme vychladnout, nožem objedeme okraje, aby se nepřilepily a dort se lépe vytahoval z formy.(foto č. 2)
Poslední barevná vrstva se skládá ze želatiny, vody, ovoce a trochu cukru. Cukr použijeme podle ovoce, u jahod se vynechává, do malin trochu přidáme. Plátkovou želatinu namočíme (tři plátky) a necháme nabobtnat cca 10 minut. Ovoce povaříme s vodou a cukrem, také cca 10 minut. Vmícháme želatinu a necháme rozpustit. Nalijeme na zchladlý dort, opět necháme trochu zchladnout a pak chladíme v lednici nejlépe přes noc. 
Ozdobení se meze nekladou. Tento recept jsem zkoušela poprvé, je to kombinace tří různých receptů a i když na fotkách to možná nevypadá úplně nádherně, je strašně dobrý. Sice je to kalorická bomba, na druhou stranu stačí opravdu jen kousek! 😉
200g - Kakaové sušenky
80g - Máslo
500g - Ricotta
250g - Krémový sýr
230g - Krupicový cukr
3ks - Vejce
1lžíce - Citronová kůra
1lžička - Vanilkový extrakt
250g - Maliny
ks - Plátková želatina
ks - Trochu cukru
100ml - Voda
příprava - cca 1,5 hod.
vaření - 30 minut
Kategorie Dezert
Uvařila MarieHajdová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account