Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 18. 6. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Rýžová mouka
1 hrnek
Třtinový moučkový cukr
3/4 hrnek
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks
Vajíčka
3 ks
Kokosový olej
100 ml
Sladká (kokosová) smetana
330 ml
Šťáva z citronu
1 ks
Sůl
1 špetka
Třešně
1 hrnek
Kokosová drobenka:
5 lžíce
Kokosový olej
2 lžíce
Kokosový cukr
2 lžíce
Strouhaný kokos
2 lžíce

Třešňová bublanina. Úchvatný moučník vyvolávající představu dokonalého léta

Francis
Francis
Vloženo 18. 6. 2017
Líbí se mi
Třešňová bublanina. Úchvatný moučník vyvolávající představu dokonalého léta
20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Rýžová mouka
1 hrnek
Třtinový moučkový cukr
3/4 hrnek
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks
Vajíčka
3 ks
Kokosový olej
100 ml
Sladká (kokosová) smetana
330 ml
Šťáva z citronu
1 ks
Sůl
1 špetka
Třešně
1 hrnek
Kokosová drobenka:
5 lžíce
Kokosový olej
2 lžíce
Kokosový cukr
2 lžíce
Strouhaný kokos
2 lžíce

Třešňová bublanina. Úchvatný moučník vyvolávající představu dokonalého léta

Sladké voňavé třešně zapečené ve vláčném těstě a posypané kokosovou drobenkou - excelentní dezert, který vás přenese ve vzpomínkách na tradiční český venkov. Nejen, že krásně voní, navíc i božsky chutná. Bublanina je nadýchaná, křehká a neuvěřitelně lahodná. K tomu dopomáhá jemně mletá rýžová mouka a hustá konzistence sladké smetany.

 

Jaké ingredience si připravíte?

  • 1 hrnek rýžové mouky (rýžová mouka má hutnější konzistenci, než-li mouka obyčejná. Dokáže vsáknout více tekutiny, proto je potřeba opravdu malého množství)
  • 3/4 hrnku třtinového moučkového cukru
  • 100 ml kokosového oleje
  • 330 ml sladké (kokosové) smetany
  • 1 bezfosfátový kypřící prášek
  • šťávu z 1 citronu
  • 3 vajíčka
  • špetku soli
  • 1 hrnek vypeckovaných třešní

Na kokosovou drobenku budete potřebovat:

  • 2 PL kokosového oleje
  • 2 PL BIO kokosového cukru (nahradit ho můžete třtinovým)
  • 2 PL strouhaného kokosu

Všechny tři ingredience v misce promněte mezi prsty do drobivé konzistence.

 

A jak dál?

  1. Vypeckujte třešně.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Pekáč o velikosti 25 x 35 cm vyložte pečícím papírem nebo vystříkejte tukovým sprejem.
  4. V míse rozšlehejte vajíčka s cukrem a citronovou šťávou do pěny.
  5. Přilijte olej se smetanou a zamíchejte.
  6. Přisypte mouku s kypřícím práškem a solí.
  7. Vymíchejte do hladkého bezhrudkového těsta.
  8. Těsto přelijte do pekáče a hustě zasypte třešněmi.
  9. Zasypte kokosovou drobenkou a vložte na 30 minut do trouby.
  10. Než bublaninu vyndáte z trouby, proveďte test se špějlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.

Nechte vychladit, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte. 

Dobrou chuť a dokonalý požitek z každého sousta.

 

 

 

 

 

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
Rýžová mouka
1 hrnek
Třtinový moučkový cukr
3/4 hrnek
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks
Vajíčka
3 ks
Kokosový olej
100 ml
Sladká (kokosová) smetana
330 ml
Šťáva z citronu
1 ks
Sůl
1 špetka
Třešně
1 hrnek
Kokosová drobenka:
5 lžíce
Kokosový olej
2 lžíce
Kokosový cukr
2 lžíce
Strouhaný kokos
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 1. 9. 2019

Vynikající recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 12. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 006
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.