Třešňová bublanina. Úchvatný moučník vyvolávající představu dokonalého léta

Vytisknout recept
Sladké voňavé třešně zapečené ve vláčném těstě a posypané kokosovou drobenkou - excelentní dezert, který vás přenese ve vzpomínkách na tradiční český venkov. Nejen, že krásně voní, navíc i božsky chutná. Bublanina je nadýchaná, křehká a neuvěřitelně lahodná. K tomu dopomáhá jemně mletá rýžová mouka a hustá konzistence sladké smetany.
 
Jaké ingredience si připravíte?
  • 1 hrnek rýžové mouky (rýžová mouka má hutnější konzistenci, než-li mouka obyčejná. Dokáže vsáknout více tekutiny, proto je potřeba opravdu malého množství)
  • 3/4 hrnku třtinového moučkového cukru
  • 100 ml kokosového oleje
  • 330 ml sladké (kokosové) smetany
  • 1 bezfosfátový kypřící prášek
  • šťávu z 1 citronu
  • 3 vajíčka
  • špetku soli
  • 1 hrnek vypeckovaných třešní
Na kokosovou drobenku budete potřebovat:
  • 2 PL kokosového oleje
  • 2 PL BIO kokosového cukru (nahradit ho můžete třtinovým)
  • 2 PL strouhaného kokosu
Všechny tři ingredience v misce promněte mezi prsty do drobivé konzistence.
 
A jak dál?
  1. Vypeckujte třešně.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Pekáč o velikosti 25 x 35 cm vyložte pečícím papírem nebo vystříkejte tukovým sprejem.
  4. V míse rozšlehejte vajíčka s cukrem a citronovou šťávou do pěny.
  5. Přilijte olej se smetanou a zamíchejte.
  6. Přisypte mouku s kypřícím práškem a solí.
  7. Vymíchejte do hladkého bezhrudkového těsta.
  8. Těsto přelijte do pekáče a hustě zasypte třešněmi.
  9. Zasypte kokosovou drobenkou a vložte na 30 minut do trouby.
  10. Než bublaninu vyndáte z trouby, proveďte test se špějlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
Nechte vychladit, pocukrujte moučkovým cukrem a servírujte. 
Dobrou chuť a dokonalý požitek z každého sousta.
 
 
 
 
 
1hrnek - Rýžová mouka
3/4hrnek - Třtinový moučkový cukr
1ks - Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
3ks - Vajíčka
100ml - Kokosový olej
330ml - Sladká (kokosová) smetana
1ks - Šťáva z citronu
1špetka - Sůl
1hrnek - Třešně
5lžíce - Kokosová drobenka:
2lžíce - Kokosový olej
2lžíce - Kokosový cukr
2lžíce - Strouhaný kokos
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account