Torta Tenerina čokoládový desert

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila TerezaPoláková

Ingredience

  • 100 g Máslo
  • 200 g Hořká čokoláda
  • 60 g Kakao
  • 150 g Cukr
  • 3 lžíce Mléko
  • 3 ks Vejce
  • 1 špetka Sůl
  • 1 lžička Cukr moučka

Instrukce

  • Bílky dáme do chladu a nádobu v které bílky budeme šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu ( můžeme použít klidně mlékovar s dvojitým dnem). Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 až 30 minut. Při servírování nasypeme moučkový cukr nebo můžeme udělat na to nějaký krém citronový.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account