
Jak si vykouzlit úsměv po ránu, když za okny nový den tak žalostně pláče? Mám pro vás báječný tip, jak se nenechat zaskočit chmury a vrtochy počasí a nastartovat den pohodou a úsměvem. Teplá téměř podzimní snídaně vás zaručeně pohladí po duši a tělu dodá potřebnou energii a elán.
Výroba lívanečků není náročná. Nemusíte kvůli nim vstávat o hodinu dříve, aby jste zahájily sáhodlouhé přípravy a děsily se času stráveného za sporákem.
Doba přípravy: 30 minut, porce pro 4 osoby
Co budete potřebovat?
Ovesné vločky vložte do mixéru a rozemelte na mouku. Nasypte do mísy, osolte a přidejte kypřící prášek. Promíchejte.
Banány rozmačkejte vidličkou a přidejte k mouce. Dodejte ostatní ingredience a promíchejte tak, aby vám vzniklo jemné hladké těsto. Dejte na chvilku odstát, aby se ovesná mouka mohla lépe propojit s ostatními surovinami. Výsledné těsto má hustější konzistenci.
Mezitím si rozehřejte pánvičku (nebo lívanečník). Potřete kapkou kokosového oleje a malou naběračkou vkládejte těsto na pánvičku. Z jedné strany osmažte jednu minutu, z druhé pak čas zkraťte, ať nemáte lívanečky vysušené. Odkládejte si je do mísy a udržujte teplé.
Když jste hotovi, můžete servírovat. Na předehřátý talíř nandejte 5 – 6 kousků, zakápněte javorovým sirupem a do mističky vedle si dejte sladkou pomazánku nebo zavařeninu. Dozdobit můžete čerstvým ovocem, které máte doma. Teď na podzim jsou skvělé jablíčka, hrušky nebo švestky. Pokud máte zahrádku a pěstujete stále plodící jahody, tak ty jsou naprosto dokonalé. Jablíčka a hrušky můžete nakrájet na tenčí plátky a krátce orestovat na kokosovém oleji. Zakápněte je trochou medu. Krásně vám zkaramelizují a snídani dodají šmrnc.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
vyzkouším
Zaujímavý recept
super
vyzkouším
Vynikající