Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Madame Chic
Madame Chic
Vloženo 22. 1. 2019
Líbí se mi
20 min.
Příprava
35-40 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience

Tarte aux pommes

Madame Chic
Madame Chic
Vloženo 22. 1. 2019
Líbí se mi
Tarte aux pommes
20 min.
Příprava
35-40 min.
Vaření
8-10 porcí
Ingredience

Tarte aux pommes

Tradiční jablečný koláč z listového těsta je nenáročný, jednoduchý a skvěle chutná.

Infredience

Listové těsto, může být kupované.

Jablka 4 kusy na jablečné pyré + 4 kusy na pokladení povrchu koláče

Máslo

Třtinový cukr

Vanilkový lusk

Mletá skořice

Postup

- koláčovou formu o průměru 24 cm  lehce vymažte máslem a vložte do ní linecké těsto. Těsto si ve formě upravte dle potřeby, okraje si zapravte. ( tento koláč můžete připravovat jak v klasické koláčové formě tak i např. ve formě na cheescake - viz.moje rady)

- 4 jablka oloupejte, vyjměte jádřince a nakrájejte na menší kousky.  Do kastrůlku dejte 50 ml vody a přidejte vanilku, máslo a trošku cukru - záleží na chuti jablek i na tom jestli chcete koláč sladký více nebo méně. Na nízkém plameni povařte, až budou jablka úplně rozvařená. Sejměte z plamene a jablka prošlehejte do pyré. Nechte stranou vychladnout. Troubu mezitím předehřejte na 200 stupňů.

- mezitím si můžete oloupat a rozkrojit na měsíčky zbylá jablka. Měsíčky následně rozkrájejte na tenké plátky cca 2-3 mm. (jak se Vám podaří) Tyto jablka naskládáte na pyré: okolo vnějšího okraje rozložte plátky jablek tak, aby se lehce překrývaly. Vytvořte další kruh směrem ke středu, ale v obráceném směru. Zbylé plátky jablek rozkrojte na kousky a vyplňte jimi střed koláče. Na závěr můžete lehce posypat skořicí.

- Koláč pečte v troubě asi 35-40 minut, až bude těsto i jablka upečené a lehce zabarvené. Tento proces hlídejte protože jablka rychle chytají. Poté vytáhněte a dejte schladnout, pak teprve otevřte formu.  Koláč je nejlepší ještě teplý, ale i druhý den chutná báječně.

- Na závěr můžete jen lekce pocukrovat nebo potřít vlažným rozpuštěným želé popř.  cukrovým sirupem.

Moje rady: 

Na tento koláč doporučuji rozevírací koláčovou formu, protože koláč je křehký a nelze jednoduše vyklopit. Pokud použijete klasickou koláčovou formu tak těsto naneste až po okraj. Jestli-že použije jinou formu např. dortovou nebo cheescake tak těsto naneste pouze do půlky této formy a pěkně upravte.

Pokud Vám doma chybí některé ingredince můžete lehce obměnit a řídit se selským rozumem. Pokud nemáte např. vanilkový lusk můžete přidat vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Mildred
Mildred 29. 5. 2019

Recept je jednoduchý ale ten název si určitě pamatovat nebudu

Odpovědět
Lenulka2018
Lenulka2018 16. 2. 2019

Jednoduchý, rychlý a vynikající Děkuji!

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 13. 2. 2019

vypadá dobře

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 26. 1. 2019

Mňam...ale bojím se to vyslovit

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 23. 1. 2019

u nás velmi oblíbený

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 546
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.