Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 1. 4. 2017
Líbí se mi
15 + 2-3 hodinu tuhnutí min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
1 ks
Třtinový cukr
1 lžíce
Mandlové mléko
200 ml
Sójová smetana
250 ml
Jahodová omáčka:
1 ks
Jahody (mražené)
200 g
Třtinový cukr
2 lžíce
Voda
50 ml
Kukuřičný škrob
1 lžička

Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit

Francis
Francis
Vloženo 1. 4. 2017
Líbí se mi
Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit
15 + 2-3 hodinu tuhnutí min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
1 ks
Třtinový cukr
1 lžíce
Mandlové mléko
200 ml
Sójová smetana
250 ml
Jahodová omáčka:
1 ks
Jahody (mražené)
200 g
Třtinový cukr
2 lžíce
Voda
50 ml
Kukuřičný škrob
1 lžička

Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit

Jemný, sladký, voňavý po vanilce a hedvábný smetanovým základem. Jednoduchý, rychlý a naprosto luxusní dezert, kterým své chuťové pohárky určitě neurazíte. Tento recept je v bezlepkové verzi a na rostlinné bázi. Ani tak na své přitažlivosti neztrácí.

Na přípravu 4 výtečných porcí si připravte:

  • 1 sáček bezlepkové směsi na výrobu Panna Cotty
  • 200 ml mandlového mléka
  • 250 ml sójové smetany
  • 1 PL třtinového cukru
  • 4 mističky vypláchnuté studenou vodou

Obsah sáčku smíchejte s cukrem a smetanou.

Mléko přiveďte k varu. Přilijte smetanovou směs a povařte 1 minutu. Nalijte ihned do připravených misek a dejte vychladnout. Doba tuhnutí je kolem 2 - 3 hodin.

 

Na jahodovou omáčku budete potřebovat:

  • 200 g mražených jahod
  • 2 PL třtinového cukru
  • 50 ml studené vody
  • 1 ČL kukuřičného škrobu

Mírně rozmražené jahody dejte do rendlíku, podlijte polovinou připravené vody, ocukrujte a postavte na plotýnku. Přiveďte k varu. V druhé polovině vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte k jahodám. Provařte asi 1 minutu, aby omáčka získala jemnou a krémovou konzistenci.

Vychladlou Panna Cottu opatrně vyklepněte z mističek na talíře. Zalijte teplou omáčkou a podávejte. Dobrou chuť.

(Proto, aby se vám podařilo dezert vyklopit a nepotrhat ho, je důležité mít mističky před naléváním teplé hmoty vypláchnuté studenou vodou)

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Anna.h
Anna.h 8. 4. 2017

Krásná fotografie a co víc, je to panna cotta Vaše recepty jsou skvělé!

Odpovědět
Salamandr
Salamandr 5. 4. 2017

panna cottu zbožňuju

Odpovědět
lemur
lemur 3. 4. 2017

Krásná a dobrá.

Odpovědět
Glady
Glady 3. 4. 2017

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 925
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.