Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 1. 4. 2017
Líbí se mi
15 + 2-3 hodinu tuhnutí min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
1 ks
Třtinový cukr
1 lžíce
Mandlové mléko
200 ml
Sójová smetana
250 ml
Jahodová omáčka:
1 ks
Jahody (mražené)
200 g
Třtinový cukr
2 lžíce
Voda
50 ml
Kukuřičný škrob
1 lžička

Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit

Francis
Francis
Vloženo 1. 4. 2017
Líbí se mi
Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit
15 + 2-3 hodinu tuhnutí min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
1 ks
Třtinový cukr
1 lžíce
Mandlové mléko
200 ml
Sójová smetana
250 ml
Jahodová omáčka:
1 ks
Jahody (mražené)
200 g
Třtinový cukr
2 lžíce
Voda
50 ml
Kukuřičný škrob
1 lžička

Svěží (bezlepková) Panna Cotta s jahodovou omáčkou. Dezert, který nepřestane bavit

Jemný, sladký, voňavý po vanilce a hedvábný smetanovým základem. Jednoduchý, rychlý a naprosto luxusní dezert, kterým své chuťové pohárky určitě neurazíte. Tento recept je v bezlepkové verzi a na rostlinné bázi. Ani tak na své přitažlivosti neztrácí.

Na přípravu 4 výtečných porcí si připravte:

  • 1 sáček bezlepkové směsi na výrobu Panna Cotty
  • 200 ml mandlového mléka
  • 250 ml sójové smetany
  • 1 PL třtinového cukru
  • 4 mističky vypláchnuté studenou vodou

Obsah sáčku smíchejte s cukrem a smetanou.

Mléko přiveďte k varu. Přilijte smetanovou směs a povařte 1 minutu. Nalijte ihned do připravených misek a dejte vychladnout. Doba tuhnutí je kolem 2 - 3 hodin.

 

Na jahodovou omáčku budete potřebovat:

  • 200 g mražených jahod
  • 2 PL třtinového cukru
  • 50 ml studené vody
  • 1 ČL kukuřičného škrobu

Mírně rozmražené jahody dejte do rendlíku, podlijte polovinou připravené vody, ocukrujte a postavte na plotýnku. Přiveďte k varu. V druhé polovině vody rozmíchejte kukuřičný škrob a vlijte k jahodám. Provařte asi 1 minutu, aby omáčka získala jemnou a krémovou konzistenci.

Vychladlou Panna Cottu opatrně vyklepněte z mističek na talíře. Zalijte teplou omáčkou a podávejte. Dobrou chuť.

(Proto, aby se vám podařilo dezert vyklopit a nepotrhat ho, je důležité mít mističky před naléváním teplé hmoty vypláchnuté studenou vodou)

 

15 + 2-3 hodinu tuhnutí min.
Příprava
5 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Sáček bezlepkové směsi na výrobu dezertu
1 ks
Třtinový cukr
1 lžíce
Mandlové mléko
200 ml
Sójová smetana
250 ml
Jahodová omáčka:
1 ks
Jahody (mražené)
200 g
Třtinový cukr
2 lžíce
Voda
50 ml
Kukuřičný škrob
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 15. 5. 2020

krása

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá to úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Delikatesa

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 289
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.