Švestkový krambl

Vytisknout recept
Tak tomu říkám báječná podzimní laskomina. Potěší oko, prohřeje tělo, polaská chuťové pohárky a navíc ji zvládnete v bleskovém čase. Nejdéle vám tedy zabere poctivé vypeckování švestek. Ale ten výsledek fakt stojí za to.
Ingredience vám postačí na 4 porce. Doba přípravy 20 minut, doba pečení 35 – 40 minut.
Na formu o průměru 21 cm budete potřebovat:
  • 400 g vypeckovaných švestek (již vypeckovaných)
  • 1 ČL mleté skořice
  • Limetovou kůru a limetovou šťávu z 1 plodu
  • 4 PL třtinového cukru
  • 2 PL javorového sirupu
Formu vymažte kokosovým olejem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
Vypeckované švestky vložte do mísy, zasypte cukrem a přidejte strouhanou kůru a šťávu z limety a zakápněte javorovým sirupem. Promíchejte a nandejte na dno vymazané formy.
Drobenkové těsto vytvoříte tak, že všechny ingredience vložíte do misky a drobením mezi prsty je budete postupně spojovat. Hotovou drobivou směsí posypte švestky ve formě. Vložte do trouby a pečte 35 – 40 minut.
  • 100 ml kokosového oleje
  • 350 g pohankové mouky
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 PL mletého kokosu
Švestky zasypte drobením a vložte do trouby. Pečte cca 35 – 40 minut. Krambl nádherně provoní celý byt švestkami, kokosem a skořicí.
Můj TIP: krambl můžete péci po celý rok. Vždy si zaměníte ovoce za aktuální sezónní anebo takové, které máte uskladněné v mrazáku. Naprosto úžasný je krambl borůvkový a hruškový. 
400g - Švestky
1lžička - Mletá skořice
1ks - Limeta
4lžíce - Třtinový cukr
2lžíce - Javorový sirup
100ml - Kokosový olej
350g - Pohanková mouka
150g - Třtinový cukr
2lžíce - Mletý kokos
příprava - 20
vaření - 35-40
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account