Švestkový koláč s ořechovou žmolenkou

Vytisknout recept
 
 
Nejprve si vypeckujeme švestky. Utřeme celá vejce s cukrem a vanilk. cukrem, pomalu přidáváme olej a nakonec přimícháme ricottu. Smícháme si mouku s kypř. práškem a pomalu zapracujeme do tekuté směsi. 
Pekáč si vyložíme pečicím papírem a těsto na něj vlijeme a rozetřeme. 
Poklademe celý koláč půlkami švestek. 
Ze třtinového cukru, másla, mouky a rodrcených vlaš. ořechů uhněteme žmolenku.
Žmolenkou posypeme rovnoměrně celý koláč. 
Dáme péci do trouby na 170°C asi 40 minut. 
 
 
 
 
Přeji dobrou chuť !!!! 
 
 
 
 
45dkg - polohrubá mouka
20dkg - cukr krupice
3ks - vejce
1ks - ricotta
1ks - kypř. prášek
200ml - rostlinný olej
50dkg - vypeckované švestky
25dkg - hrubá mouka
25dkg - třtinový cukr
15dkg - máslo
10dkg - vlašské ořechy
příprava - 30
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account