Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Jana, Papirovestesti.cz
Jana, Papirovestesti.cz
Vloženo 13. 9. 2016
Líbí se mi
35 min.
Příprava
5 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Švestky
1 kg
Vývar z koření nebo voda (nemusí být)
0,2 l
Koření na vývar (skořice, hřebíček, limetka, meduňka, jiné)
1 lžíce
Vlašské ořechy (nemusí být)
1 hrst
Med či cukr
3 lžíce
Vanilka (nemusí být)
1 ks
Nepražené bio kakao (lze i obyčejné)
2 lžíce
Bio zahušťovadlo Agar (nemusí být)

Švestkové čoko-oříškové nebe (jednoduchá a rychlá zavařenina)

Jana, Papirovestesti.cz
Jana, Papirovestesti.cz
Vloženo 13. 9. 2016
Líbí se mi
Švestkové čoko-oříškové nebe (jednoduchá a rychlá zavařenina)
35 min.
Příprava
5 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Švestky
1 kg
Vývar z koření nebo voda (nemusí být)
0,2 l
Koření na vývar (skořice, hřebíček, limetka, meduňka, jiné)
1 lžíce
Vlašské ořechy (nemusí být)
1 hrst
Med či cukr
3 lžíce
Vanilka (nemusí být)
1 ks
Nepražené bio kakao (lze i obyčejné)
2 lžíce
Bio zahušťovadlo Agar (nemusí být)

Švestkové čoko-oříškové nebe (jednoduchá a rychlá zavařenina)

K mlsání, na dezerty, do ovocných salátů, na palačinky atp.

  • Uděláme vývar ze skořice a hřebíčku, příp. trochu limetkové šťávy a meduňky + med k oslazení (na kilo švestek tak 0,2 l výravu) - tenhle krok není nutný, jen pro opravdové gurmány a ty, co si v kuchyni rádi hrají.
  • Vlašské ořechy (hrst) nasekáme na hrubo a na chvilku namočíme (recept lze i bez ořechů).
  • Vypeckujeme švestky, v hrnci smícháme s vývarem, rozmixujeme.
  • Přidáme ořechy, lehce pomixujeme.
  • Přidáme nepražené kakao, ještě med (příp. vanilku) či trochu cukru podle chuti.
  • Krátce povaříme, na závěr přidáme trošku agaru (zahušťovadlo, ale ani není třeba, bez něj bude čokozavařenina víc tekutější).
  • Nandáme do přesnídávkových sklenic.
  • Navrch posypeme špetkou soli (konzervuje!, po 14 dnech nebude cítit a vydrží ve špajzce víc jak rok). Příp. místo toho lžíci rumu (nemám ozkoušené).
  • Zavíčkujeme.
  • 5 minut sterilujeme v troubě při 180 st. (není nutné, pokud se chystáte sníst v nejbližším měsíci a uchováte v chladničce, možná vydrží déle a i bez ledničky, ale nemám vyzkoušené).

Necítíte se v kuchyni ve své kůži? Nevíte si rady s dávkováním? Vezměte si příklad z legendární Fatimy, která měla šťastné ruce - více na Byla jsem kalamitou v kuchyni aneb cesta k (sebe)vědomé tvořivosti

35 min.
Příprava
5 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Švestky
1 kg
Vývar z koření nebo voda (nemusí být)
0,2 l
Koření na vývar (skořice, hřebíček, limetka, meduňka, jiné)
1 lžíce
Vlašské ořechy (nemusí být)
1 hrst
Med či cukr
3 lžíce
Vanilka (nemusí být)
1 ks
Nepražené bio kakao (lze i obyčejné)
2 lžíce
Bio zahušťovadlo Agar (nemusí být)

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 12. 5. 2020

musí to být výborné

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Lakavé

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

dobré

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 116
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.