Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Luciana
Luciana
Vloženo 9. 4. 2021
Líbí se mi
25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
jablka
3 ks
citrón
1/2 ks
třtinový cukr
100 g
skořice
1 lžička
listové těsto
150 g
vejce
1 ks

Štrůdl trochu jinak – Galetka

Luciana
Luciana
Vloženo 9. 4. 2021
Líbí se mi
Štrůdl trochu jinak – Galetka
25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
jablka
3 ks
citrón
1/2 ks
třtinový cukr
100 g
skořice
1 lžička
listové těsto
150 g
vejce
1 ks

Štrůdl trochu jinak – Galetka

Jestli vás již omrzel štrůdl, a chcete ho trochu vylepšit. Pak doporučuji jablečnou Galetku. Je to vlastně otevřený štrůdl. A to vše bez strouhání.

 

Postup:

Nejprve si nakrájíme 3 malá jablka na plátky a dáme do misky, K nim přimícháme šťávu z půlky citronu.

Dále přidáme třtinový cukr a lžičku skořice a promícháme .

Nyní si připravíme listové těsto. Rozválíme ho a vykrojíme podle talíře kolečko. Nebo podle pečící formy.

Vložíme na plech vypodložený pečícím papírem a poskládáme dokolečka jablka necháme si volné kraje, které následně přehneme.

Kraje potřeme rozšlehaným vejcem. 

Pečeme na 180℃  15 minut.

Na Závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.

 

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
jablka
3 ks
citrón
1/2 ks
třtinový cukr
100 g
skořice
1 lžička
listové těsto
150 g
vejce
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 7. 5. 2021

Bezva nápad a vypadá opravu krásně.

Odpovědět
MikiVod
MikiVod 1. 5. 2021

vypadá moc hezky

Odpovědět
konatovka
konatovka 30. 4. 2021

Určitě výborné.

Odpovědět
Li
Li 28. 4. 2021

Odpovědět
sipeji
sipeji 28. 4. 2021

To musí být dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
97 414
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.