Štrůdl trochu jinak – Galetka

Vytisknout recept
Jestli vás již omrzel štrůdl, a chcete ho trochu vylepšit. Pak doporučuji jablečnou Galetku. Je to vlastně otevřený štrůdl. A to vše bez strouhání.
 
Postup:
Nejprve si nakrájíme 3 malá jablka na plátky a dáme do misky, K nim přimícháme šťávu z půlky citronu.
Dále přidáme třtinový cukr a lžičku skořice a promícháme .
Nyní si připravíme listové těsto. Rozválíme ho a vykrojíme podle talíře kolečko. Nebo podle pečící formy.
Vložíme na plech vypodložený pečícím papírem a poskládáme dokolečka jablka necháme si volné kraje, které následně přehneme.
Kraje potřeme rozšlehaným vejcem. 
Pečeme na 180℃  15 minut.
Na Závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.
 
3ks - jablka
1/2ks - citrón
100g - třtinový cukr
1lžička - skořice
150g - listové těsto
1ks - vejce
příprava - 25
vaření - 15
Kategorie Dezert
Uvařila LucieLízlerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account