Srnčí hřbet

Vytisknout recept
Želatinu rozpustíme v mléce,sSušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami ho namočíme do rumu. Tvaroh rozmicháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty. Formu na ,Srnčí hřbet" vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokraćujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piskoty. Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.
Tip:Nealko" verze - rum nahradime ovocným sirupem. ovoce nakrájíme
1ks - Balíček piškotů
250g - Tvaroh
1lžíce - Želatina světlá
1dcl - Mléko
1ks - Cukr podle chuti
1ks - Vanilkový cukr
1kapka - Rum
50g - Rozinky
1hrst - Sušené švestky nebo meruňky
ks - Šlehačka
příprava - 30
vaření - 0
Kategorie Dezert
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account