Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 7. 4. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Vajíčka
6 ks
Limeta (šťáva + strouhaná kůra)
1 ks
Třtinový cukr
200 g
Mleté oříšky (použila jsem lískové)
100 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks
Špaldová mouka
460 g
Kokosový olej
150 ml
(Sójové) mléko
250 ml
Kokosový olej + strouhaný kokos na vytření a vysypání formy
2 lžíce

Špaldovo-oříšková bábovka. Moučník, který si zamiluje celá rodina

Francis
Francis
Vloženo 7. 4. 2017
Líbí se mi
Špaldovo-oříšková bábovka. Moučník, který si zamiluje celá rodina
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Vajíčka
6 ks
Limeta (šťáva + strouhaná kůra)
1 ks
Třtinový cukr
200 g
Mleté oříšky (použila jsem lískové)
100 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks
Špaldová mouka
460 g
Kokosový olej
150 ml
(Sójové) mléko
250 ml
Kokosový olej + strouhaný kokos na vytření a vysypání formy
2 lžíce

Špaldovo-oříšková bábovka. Moučník, který si zamiluje celá rodina

Hledáte inspiraci pro víkendové pečení? Pak vyzkoušejte recept na tuto neuvěřitelně snadnou a přitom tak lahodně vláčnou bábovku, kterou si všichni zamilujete. Jeden z mých experimentálních kousků, který se vydařil a chutnal.

Do moučníku jsem použila špaldovou mouku, která obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a nenasycených mastných kyselin. Dodá tělu vitamíny A, B a E. Dále v ní naleznete draslík, hořčík, fosfor, síru, vápník a zinek. V kombinaci s lískovými oříšky tvoří dokonalou dvojici, která si navzájem podporuje své jedinečné oříškové chutě a vůně. Lískové oříšky jsou bohaté na vitamín E, biotin, kyselinu listovou a rovněž hořčík, vápník a zinek.

Co budete na bábovku potřebovat?

  • 6 ks (domácích) vajíček 
  • 1 limetu (kůru + šťávu)
  • 200 g třtinového cukru
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • špetku soli
  • 1 ks bezfosfátový kypřící prášek do pečiva
  • 460 g špaldové mouky
  • 150 ml kokosového oleje
  • 250 ml sójového mléka 
  • 2 PL kokosového oleje + strouhaného kokosu na vytřetí a vysypání formy

Jak postupovat?

Předehřejte si troubu na 175 °C.

Bábovkovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Odložte stranou.

Oddělte bílky od žloutků. 

Do bílků vymačkejte limetovou šťávu a vyšlehejte do tuhého sněhu.

V míse utřete žloutky s cukrem a limetovou kůrou do husté pěny. Přisypte oříšky, osolte a prosejte mouku spolu s kypřícím práškem. Promíchejte. Přilijte olej a mléko. Spojte do hustého těsta. Nakonec zlehka vmíchejte bílkový sníh.

 

 

Těsto nalijte do připravené formy a vložte do trouby. Pečte cca 60 minut. Než bábovku vyndáte z trouby, proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.

Uvařte si dobrou kávu, pozvěte rodinu ke stolu a udělejte si báječné odpoledne. Dobrou chuť.

 

 

20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Vajíčka
6 ks
Limeta (šťáva + strouhaná kůra)
1 ks
Třtinový cukr
200 g
Mleté oříšky (použila jsem lískové)
100 g
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 ks
Špaldová mouka
460 g
Kokosový olej
150 ml
(Sójové) mléko
250 ml
Kokosový olej + strouhaný kokos na vytření a vysypání formy
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá to úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 8. 2019

Úplně jsem na ni dostala chuť

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
april15
april15 13. 4. 2017

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 029
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.