
Bielky a cukor vyslahajte. Pridavajte po jednom zltky. Nakoniec vmiesajte muku. Do tretiny cesta pridajte orechy, na dalsej kakao a jednu tretinu nechajte svetlu. Cesta nalejte na plechy vystlane papierom na pecenie a upecte 3 piskotove platy v rure vyhriatej na 180 C kazdy 15 minut. Zo surovin na punc uvarte na miernom ohni stavu. Z mlieka, zo zltkov, z hladkej muky a vanilinoveho cukru uvarte za staleho miesania husty krem. Kakaovy plat polejte na plechu puncom, potrite polovicou vlazneho kremu a posypte zmesou vanilinoveho cukru, hrozienok a orechov. Zopakujte s orechovym platom. Navch dajte treti plat a posypte kakaom. Na noc odlozte do chladnicky. Na druhy den vykrajujte lyzicou velke halusky a ozdobte slahackou.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
proč taková fotka?
zajímavé halušky na fotce :/
Somloi galuska? To jsem cetla, ze si nekdo dava v Budapesti, nikdy jsem nemela.
Zase si nějak nedovedu představit jak to vypadá.
To bude určitě dobrota.