Snídaňová ovesná kaše s horkou borůvkovou omáčkou pro vyvážený start do nového dne

Vytisknout recept
Nastartujte svůj nový den zdravou a vyváženou snídaní plnou cenných antioxidantů. Ovesná kaše s horkou borůvkovou omáčkou je to pravé prohřátí a dodání potřebných vitamínů. Je snadná, rychlá a výživná.
Borůvky se právem řadí mezi super-potraviny. Obsahují antioxidanty, vitamín C a vlákninu. Blahodárně působí na zrak, srdce a činnost mozku. Ochraňují imunitní systém, pomáhají tělu zbavovat se škodlivin a mají regenerační schopnosti.
CHIA semínka dodají tělu cennou vlákninu a velké množství nenasycenných mastných kyselin. Dále pak vitamín E, který chrání před volnými radikály a poškozením buněk.
Kdo využije sílu mandlového mléka, dodá ještě tělu omlazující účinek.
Na jednu velkou porci nebo dvě menší (dětské) si připravte:
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1/4 l (mandlového) mléka. Pokud neholdujete mlékům rostlinným, použijte obyčejné
  • 1 PL medu
  • 1 PL CHIA semínek
Na horkou omáčku budete potřebovat:
  • 1/2 hrnku mražených borůvek (v létě využijte čerstvé)
  • 1 PL třtinového cukru
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • 4 cl vody
Ovesné vločky spolu se semínky namočte do studeného mléka alespoň na 5-7 minut.
Borůvky vložte do rendlíku, podlijte 2 cl vody a oslaďte. Přiveďte k varu. Kukuřičný škrob smíchejte ve zbytku vody a když borůvky vaří, zahustěte. Provařte 1 minutu a odstavte z plotýnky.
Vločky přendejte do kastrůlku a přiveďte k varu. Krátce povařte, dokud kaše nezhoustne. Oslaďte medem a přendejte do mističek. Zalijte horkou omáčkou, dozdobte snítkem máty a podávejte.
Dobrou chuť a úspěšné ráno.
 
 
 
1hrnek - Jemné ovesné vločky
1/4l - (Mandlové) mléko
1lžíce - Med
1lžíce - CHIA semínka
1/2hrnek - Mražené borůvky
1lžička - Kukuřičný škrob
1lžíce - Třtinový cukr
4cl - Voda
příprava - 10
vaření - 1-2
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account