Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

lemur
lemur
Vloženo 4. 7. 2020
Líbí se mi
45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
vejce
6 ks
pískový cukr
6 lžíce
hrubá mouka
4 lžíce
kakao
2 lžíce
kypřící prášek
1 lžička
krém: máslo
250 g
kondenzované mléko Salko - uvařené
1 ks
mleté vlašské ořechy
150 g
mascarpone krém
250 g
vanilková esence
0,5 lžička
rum
2 cl
banány
3 ks
čokoláda na vaření
100 g
kaštany - čokolád. tyčinka
2 ks
vlašské ořechy - půlky
100 g
cukrové zdobení
několik ks

Sloní oko

lemur
lemur
Vloženo 4. 7. 2020
Líbí se mi
Sloní oko
45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
vejce
6 ks
pískový cukr
6 lžíce
hrubá mouka
4 lžíce
kakao
2 lžíce
kypřící prášek
1 lžička
krém: máslo
250 g
kondenzované mléko Salko - uvařené
1 ks
mleté vlašské ořechy
150 g
mascarpone krém
250 g
vanilková esence
0,5 lžička
rum
2 cl
banány
3 ks
čokoláda na vaření
100 g
kaštany - čokolád. tyčinka
2 ks
vlašské ořechy - půlky
100 g
cukrové zdobení
několik ks

Sloní oko

 

 

 

Den předem si uvaříme asi 1 hodinu slazené kondenzované mléko Salko v hrnci ve

vodě. 

 

těsto:

Oddělíme si žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak smícháme

mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přimícháme moučnou směs do žloutkové

směsi. Pak ušleháme bílky se špetkou soli. Opatrně je přimícháme do těsta. Pečící

plech si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj nalijeme. Pečeme při teplotě 170°C

10 - 15 minut.

 

Připravíme si mokrou utěrku a papírovou ruličku od kuchyňských utěrek. Upečené

těsto i s papírem přeneseme na mokrou utěrku, doprostřed položíme ruličku a těsto

přes ní na delší straně přehneme. Necháme vychladnout.

 

krém:

Utřeme máslo postupně s kondenzovaným mlékem, po částech přidáváme

mascarpone, vanilkovou esenci a rum. Nakonec opatrně přimícháme mleté ořechy.

Dáme na chvíli do lednice. Pak těsto rozložíme, dáme na něj polovinu

krému, položíme celé banány bez konců, navrch dáme druhou polovinu krému a těsto

přes ně přehneme. Dáme ztuhnout do lednice.

 

poleva:

Na vodní lázni si rozehřejeme nalámanou hořkou čokoládu a nakrájené kaštany.

Roládu vyndáme z lednice a polévkovou lžící poléváme celou plochu polevou. Navrch

zdobíme půlkami vlašských ořechů a cukrovými perličkami. Dáme ztuhnout opět

do lednice. 

 

 

 

Přeji dobrou chuť!!!

45 min.
Příprava
15 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
vejce
6 ks
pískový cukr
6 lžíce
hrubá mouka
4 lžíce
kakao
2 lžíce
kypřící prášek
1 lžička
krém: máslo
250 g
kondenzované mléko Salko - uvařené
1 ks
mleté vlašské ořechy
150 g
mascarpone krém
250 g
vanilková esence
0,5 lžička
rum
2 cl
banány
3 ks
čokoláda na vaření
100 g
kaštany - čokolád. tyčinka
2 ks
vlašské ořechy - půlky
100 g
cukrové zdobení
několik ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Věra Zelenková 19. 7. 2020

Odpovědět
lemur
lemur 19. 7. 2020

Majina
Majina 17. 7. 2020

Vyzerá naozaj veľmi chutné.

Odpovědět
lemur
lemur 17. 7. 2020

Děkuji. Byl výborný.

Hkohoutice
Hkohoutice 16. 7. 2020

pekne

Odpovědět
lemur
lemur 17. 7. 2020

Děkuji.

JanouskovaB27
JanouskovaB27 11. 7. 2020

Vypadá to moc pěkně ráda vyzkouším

Odpovědět
lemur
lemur 16. 7. 2020

Budu ráda. Ať se Vám podaří a chutná!

konatovka
konatovka 10. 7. 2020

Do mého stravování je to tabu, ale kdo má rád sladké a nevadí mu, tak to bude pro něj výborná mňamka.

Odpovědět
lemur
lemur 16. 7. 2020

Byla to mňamka.

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.