Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 20. 9. 2019
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
slivky
2 kg
ocot
pár kapka
cukru
500 g

Slivkový lekvár pečený

Tenderka
Tenderka
Vloženo 20. 9. 2019
Líbí se mi
Slivkový lekvár pečený
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
slivky
2 kg
ocot
pár kapka
cukru
500 g

Slivkový lekvár pečený

  1. Umyté a vykôstkované slivky vložiť do pekáča a pokvapkať octom, piecť 25 min. pri 250°C.

  2. Vybrať pekáč, nasypať na slivky 250 g cukru - nemiešať a dať znova piecť na 15 min

  3. Znova vybrať pekáč a nasypať na slivky zvyšok cukru - nemiešať a dať piecť na 25 min.

  4. Vybrať pekáč, môžeme pridať rum, klinčeky a škoricu a všetko dohladka vymixovať. Ja som nedávala nič. Potom už len plniť do pohárikov a otočiť hore dnom.

     

    Na veľký plech vojde 2-3 kg sliviek, druhýkrát som robila z 3 kg, pridala viac cukru. Z 2 kg sliviek vyjde 6 malých presnidávkových pohárov.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MajkaM
MajkaM 3. 10. 2019

super

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 22. 9. 2019

To mi udělala snacha Výborné

Odpovědět
beata0063
beata0063 21. 9. 2019

Super nápad a spôsob! Je aj vo výslednej chuti nejaký výrazný rozdiel?

Odpovědět
Tenderka
Tenderka 23. 9. 2019

je trosku redsi, ale ked nechate dlhsie v rure - sledovat - odparit viac tekutiny, tak bude aj lyzica stat mne staci taky na natieranie na kolac a torty

beata0063
beata0063 23. 9. 2019

Ďakujem rada by som ho vyskúšala

lemur
lemur 21. 9. 2019

Loni jsem ho také dělala. Byl moc dobrý.

Odpovědět
Majina
Majina 20. 9. 2019

pečený slivkový lekvár som ešte neskúšala.

Odpovědět
Tenderka
Tenderka 20. 9. 2019

ja tiez prvykrat vcera, dnes druha davka, zajtra mozno dalsie dve super je to, vyskusaj

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 664
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.