Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 20. 9. 2019
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
slivky
2 kg
ocot
pár kapka
cukru
500 g

Slivkový lekvár pečený

Tenderka
Tenderka
Vloženo 20. 9. 2019
Líbí se mi
Slivkový lekvár pečený
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
slivky
2 kg
ocot
pár kapka
cukru
500 g

Slivkový lekvár pečený

  1. Umyté a vykôstkované slivky vložiť do pekáča a pokvapkať octom, piecť 25 min. pri 250°C.

  2. Vybrať pekáč, nasypať na slivky 250 g cukru - nemiešať a dať znova piecť na 15 min

  3. Znova vybrať pekáč a nasypať na slivky zvyšok cukru - nemiešať a dať piecť na 25 min.

  4. Vybrať pekáč, môžeme pridať rum, klinčeky a škoricu a všetko dohladka vymixovať. Ja som nedávala nič. Potom už len plniť do pohárikov a otočiť hore dnom.

     

    Na veľký plech vojde 2-3 kg sliviek, druhýkrát som robila z 3 kg, pridala viac cukru. Z 2 kg sliviek vyjde 6 malých presnidávkových pohárov.

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
slivky
2 kg
ocot
pár kapka
cukru
500 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Klárii.nka
Klárii.nka 27. 5. 2020

Super

Odpovědět
Monulka
Monulka 19. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 10. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 17. 4. 2020

super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 7. 1. 2020

mňam, švestková povidla mám hrozně moc ráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 205
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.