Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Aneta Kassem Kassem
Vloženo 23. 5. 2020
Líbí se mi
1h min.
Příprava
15-20min min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Kostka droždí
21 g
Cukr krupice
70 g
Mléko
200 ml
Sůl
Máslo
80 g
Na Náplň
Máslo pokojové teploty
80 g
Cukr krupice
59 g
Skořice
5 g
NA POTŘENÍ
Vejce
1 ks

Skořicové šneci

avatar
Aneta Kassem Kassem
Vloženo 23. 5. 2020
Líbí se mi
Skořicové šneci
1h min.
Příprava
15-20min min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Kostka droždí
21 g
Cukr krupice
70 g
Mléko
200 ml
Sůl
Máslo
80 g
Na Náplň
Máslo pokojové teploty
80 g
Cukr krupice
59 g
Skořice
5 g
NA POTŘENÍ
Vejce
1 ks

Skořicové šneci

 Droždí rozdrobte do hrnku se studeným mlékem a nechte minutu povolit.

Do mísy odměřte mouku, cukr, sůl a promíchejte metličkou. Mléko s droždím zamíchejte, protože to se mezitím usadilo u dna, a vlijte k směsi mouky. Přidejte vejce a začněte zpracovávat těsto. Jakmile vše bude vypadat jako hrubá drobenka, ve dvou nebo třech dávkách přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Rukama nebo v robotu hněťte, až bude těsto hebké, hladké a nelepivé – v robotu to potrvá asi 5 minut, rukama počítejte asi 10 minut.

Připravte si náplň: změklé máslo smíchejte s cukrem a skořicí a míchejte vařečkou nebo třete v robotu, až vznikne maličko nadýchaná a dobře promíchaná směs. Čím lépe máslo s cukrem a skořicí utřete, tím líp se vám bude natírat na těsto.

Uhnětené těsto rozdělte na dvě poloviny. Obě postupně rozválejte na tenký obdélník velký zhruba 35 x 25 cm a hned ho každý potřete polovinou sladkého skořicového másla. Potřený plát srolujte směrem od dlouhé strany do ruličky. Ruličku položte spojem dolů a překrojte nejprve na polovinu, pak na čtvrtiny a nakonec každou čtvrtinu na tři stejné kousky. Řezem nahoru je klaďte ve stejných odstupech na plech vyložený papírem na pečení. Skvěle se vám je tam povede vyrovnat v rozvržení 6x4 kusy. Snažte se pracovat rychle, ať se těsto nestihne moc zahřát.

Plech se šneky pečlivě zakryjte potravinovou fólií a vložte přes noc do lednice. Vhodná teplota kynutí je někde kolem 5-6 stupňů, to těsto jemně nakyne, ale nepřekyne. Na přesném času nezáleží, těsto můžete v lednici nechat kynout 8-12 hodin, jak vám to zrovna vyjde.

Druhý den začněte předehřívat troubu na 210 stupňů bez horkovzduchu. Plech vyjměte ven z lednice, zbavte ho fólie a nechte 15-20 minut stát při pokojové teplotě. Trouba se zatím krásně vyhřeje a neztratí teplo, až ji pak otevřete.

Vajíčko vyklepněte do misky, přidejte lžíci studené vody a důkladně prošlehejte vidličkou. Touto směsí potřete štětečkem nebo peroutkou vykynuté šneky těsně před pečením. Pokud máte, posypte je ještě perlovým cukrem.

Vložte do trouby zhruba na střední pozici (určitě ne přiliš vysoko k hornímu topnému tělesu) a pečte 15 minut, nebo až šneci nabudou na objemu a na povrchu krásně zezlátnou

1h min.
Příprava
15-20min min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
Hladká mouka
500 g
Kostka droždí
21 g
Cukr krupice
70 g
Mléko
200 ml
Sůl
Máslo
80 g
Na Náplň
Máslo pokojové teploty
80 g
Cukr krupice
59 g
Skořice
5 g
NA POTŘENÍ
Vejce
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
_Adél_
_Adél_ 25. 5. 2020

Krása

Odpovědět
Klárii.nka
Klárii.nka 25. 5. 2020

To vypadá super

Odpovědět
Kahomar
Kahomar 24. 5. 2020

dobrota

Odpovědět
Majina
Majina 24. 5. 2020

Škoricové slimáky sú výborné

Odpovědět
lemur
lemur 24. 5. 2020

Dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 117
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.