avatar
madlenka
vloženo 24. 2. 2018
Líbí se mi
20 min.
příprava
chlazení min.
vaření
dost porcí
Ingredience
Bebe sušenky
250 g
vejce
3 ks
Salko
250 ml
vanilkový cukr
1 ks
mléko
400 ml
Poleva : cukr
4 lžíce
kakao
4 lžíce
mléko
12 lžíce
máslo
200 g
image

Salkáček

  • 250 g BeBe sušenek
  • 3 vejce
  • 250 ml kondenzovaného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 ml mléka

 

 

NA POLEVU

 

  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 12 polévkových lžic mléka
  • 200 g másla

 

 

 

POSTUP

 

  1. Začněte krémem. Vejce rozšlehejte v misce. Přidejte kondenzované mléko, mléko, vanilkový cukr a důkladně promíchejte.
  2. Tuto směs začněte zahřívat v kastrůlku na mírném plameni. Až se směs začne vařit, odstavte ji.
  3. V další misce spojte cukr s kakaem a mlékem. Důkladně promíchejte.Do této kakaové směsi přidejte rozpuštěné máslo.
  4. Dno menší skleněné, hranaté mísy vyložte sušenkami. Tu zalijte krémem. Poté zase sušenky a zase krém.
  5. Toto opakujte až do vyčerpání všech vrstev Na poslední vrstvu nalijte polevu a nechte přes noc vychladit.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
koudynka 29. 6. 2018

Bude to dobrota...

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Ivčulička 22. 6. 2018

Zdá se mi, že to bude moc sladké. nezbývá mi, než vyzkoušet

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Bramborka 27. 5. 2018

už jste to někdo zkoušel? Není to moc řídké?

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Terezka.zamilovana 7. 6. 2018

dělala jsem ten krém, jen s jiným základem a není to řidké

avatar
zdenkas 13. 5. 2018

vyzkouším

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Irena Plánská 1. 5. 2018

někdy vyzkouším

odpovědět
Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
65 991
registrovaných inspirativních žen
2 856
testovaných produktů
107 384
vložených hodnocení