Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nadette
Nadette
Vloženo 8. 9. 2019
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
2 hrnky ks
Moučkový cukr
1 hrnek ks
Mletý mák
1 hrnek ks
Olej
1 hrnek ks
Mléko
1 hrnek ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1 ks

Rychlá buchta na "1000" způsobů

Nadette
Nadette
Vloženo 8. 9. 2019
Líbí se mi
Rychlá buchta na "1000" způsobů
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
2 hrnky ks
Moučkový cukr
1 hrnek ks
Mletý mák
1 hrnek ks
Olej
1 hrnek ks
Mléko
1 hrnek ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1 ks

Rychlá buchta na "1000" způsobů

Smícháme všechny suroviny, nejlépe postupně suché (mouku, cukr a prášek do peč. prosejeme přes sítko), pak přidáváme ostatní (a nemusíme ani řešit pokojovou teplotu).  Mixérem promícháme a nalijeme do bábovkové (ideálně větší) formy.  Pečeme v předehřáté troubě na 160 st. cca 30 min. Horkou buchtu můžeme vylepšit tím, že ji rozřízneme a promažeme meruňkovou či jinou marmeládou. Horké pocukrujeme. 

Chcete si pochutnat na perníku? Pak jen místo hrnku máku dejte celou kostku perníku (nastrouhst či rozmixovat) a místo prášku do pečiva dejte prášek do perníku. Je vynikající i bez marmelády.

Je libo kokosovou s citronem? Pak dejte místo máku hrnek kokosu a přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu.

Nebo by byla lepší ořechová s čokoládou? Pak místo máku hrnek mletých ořechů a dle chuti čokoládu na vaření nakrájenou na malé kousky.

Vynikající je i kávová. Do mléka přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a polovinu máku vyměňte za rozemleté mandle.

Místo jednoho hrnku mouky můžeme dát hrnek jemně rozemletých ovesných vloček a hned je tu zdravější varianta Tady lze přidat i jedno menší vejce.

Nemáte doma zrovna mléko? Nevadí ... Třeba se v lednici najde kefír! Tak šup tam s ním

Jsou po ruce rozinky, datle či jiná dobrota? Nakrájíme a přimícháme do těsta. 

A kdo si rád hraje, pak i poleva je úžasnou tečkou na závěr pečení.

Zkrátka - fantazii se meze nekladou. Dodržujte jen poměry surovin a buchta se vždy povede Druhý den je mnohem lepší, krásně se rozleží, je vláčná ... ale jde o to, zda do toho druhého dne vůbec vydrží O to více, když ji pečete s  láskou. 

Dobrou chuť!

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Charlota
Charlota 21. 9. 2019

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Naprosto super káva bez bábovky by mi snad ani nechutnala

Odpovědět
Nadette
Nadette 11. 9. 2019

Holky, super Moc mě těší, že vás recept zaujal. Babička mi dala ten původní, makový, který u mě vede No, a protože mám ráda jednoduchost, nevlastním kuchyňskou váhu, a fakt nechci stát hodiny u trouby... zapracovala fantazie, a myslím, že vovovovovo tom to je Zkoušejte, vymýšlejte, mlsejte s rozumem a nezapomeňte, že i u pečení je třeba do toho dát radost a

Odpovědět
avatar
Anna Csanádiová 11. 9. 2019

Fantazie.

Odpovědět
Kami3
Kami3 9. 9. 2019

Tak toto je přímo pro mne . . .

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 210
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.