Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Nadette
Nadette
Vloženo 8. 9. 2019
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
2 hrnky ks
Moučkový cukr
1 hrnek ks
Mletý mák
1 hrnek ks
Olej
1 hrnek ks
Mléko
1 hrnek ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1 ks

Rychlá buchta na "1000" způsobů

Nadette
Nadette
Vloženo 8. 9. 2019
Líbí se mi
Rychlá buchta na "1000" způsobů
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
2 hrnky ks
Moučkový cukr
1 hrnek ks
Mletý mák
1 hrnek ks
Olej
1 hrnek ks
Mléko
1 hrnek ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1 ks

Rychlá buchta na "1000" způsobů

Smícháme všechny suroviny, nejlépe postupně suché (mouku, cukr a prášek do peč. prosejeme přes sítko), pak přidáváme ostatní (a nemusíme ani řešit pokojovou teplotu).  Mixérem promícháme a nalijeme do bábovkové (ideálně větší) formy.  Pečeme v předehřáté troubě na 160 st. cca 30 min. Horkou buchtu můžeme vylepšit tím, že ji rozřízneme a promažeme meruňkovou či jinou marmeládou. Horké pocukrujeme. 

Chcete si pochutnat na perníku? Pak jen místo hrnku máku dejte celou kostku perníku (nastrouhst či rozmixovat) a místo prášku do pečiva dejte prášek do perníku. Je vynikající i bez marmelády.

Je libo kokosovou s citronem? Pak dejte místo máku hrnek kokosu a přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu.

Nebo by byla lepší ořechová s čokoládou? Pak místo máku hrnek mletých ořechů a dle chuti čokoládu na vaření nakrájenou na malé kousky.

Vynikající je i kávová. Do mléka přidejte 2 lžičky rozpustné kávy a polovinu máku vyměňte za rozemleté mandle.

Místo jednoho hrnku mouky můžeme dát hrnek jemně rozemletých ovesných vloček a hned je tu zdravější varianta Tady lze přidat i jedno menší vejce.

Nemáte doma zrovna mléko? Nevadí ... Třeba se v lednici najde kefír! Tak šup tam s ním

Jsou po ruce rozinky, datle či jiná dobrota? Nakrájíme a přimícháme do těsta. 

A kdo si rád hraje, pak i poleva je úžasnou tečkou na závěr pečení.

Zkrátka - fantazii se meze nekladou. Dodržujte jen poměry surovin a buchta se vždy povede Druhý den je mnohem lepší, krásně se rozleží, je vláčná ... ale jde o to, zda do toho druhého dne vůbec vydrží O to více, když ji pečete s  láskou. 

Dobrou chuť!

 

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
16 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka
2 hrnky ks
Moučkový cukr
1 hrnek ks
Mletý mák
1 hrnek ks
Olej
1 hrnek ks
Mléko
1 hrnek ks
Vejce
2 ks
Prášek do pečiva
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Nadette
Nadette 21. 10. 2019

Jojo, to každopádně Když se nebojíte experimentovat, tak může být opravdu pokaždé jiná ! A vždy se povede, pokud ji teda neděláme na spáleného černouška

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 9. 10. 2019

Super univerzální recept

Odpovědět
MajkaM
MajkaM 6. 10. 2019

Odpovědět
Charlota
Charlota 21. 9. 2019

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Naprosto super káva bez bábovky by mi snad ani nechutnala

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 070
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.