Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 14. 7. 2017
Líbí se mi
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
2 hrnek
Vajíčka
3 ks
(Třtinový) moučkový cukr
3/4 hrnek
(Kokosový) olej
1/2 hrnek
Marcipán
150 g
Mléko (používám rostlinné)
1/2 hrnek
Sůl
1 špetka
Rybíz (v létě čerstvý, jinak lze i mražený)
3/4 hrnek
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks

Rybízová bublanina s marcipánem. Snadný moučník s jedinečnou chutí a vůní

Francis
Francis
Vloženo 14. 7. 2017
Líbí se mi
Rybízová bublanina s marcipánem. Snadný moučník s jedinečnou chutí a vůní
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
2 hrnek
Vajíčka
3 ks
(Třtinový) moučkový cukr
3/4 hrnek
(Kokosový) olej
1/2 hrnek
Marcipán
150 g
Mléko (používám rostlinné)
1/2 hrnek
Sůl
1 špetka
Rybíz (v létě čerstvý, jinak lze i mražený)
3/4 hrnek
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks

Rybízová bublanina s marcipánem. Snadný moučník s jedinečnou chutí a vůní

V hlavní roli rybíz! Báječné letní ovoce, které posiluje imunitu a podporuje zdraví. Obsahuje vitamín C, béčka 3 a 5 a je bohaté na vlákninu. Tělo obohacuje draslíkem, manganem, vápníkem a železem.

Nejlepší je čerstvý, ale ani v lahodných sladkých moučnících jím nepohrdejte. Svou příjemně ostrou a nakyslou chutí dodává dezertům naprosto excelentní šarm a šmrnc.

Když jsem včera ve spíži objevila kousek marcipánu, hned mi hlavou proběhl nápad, jak ho zužitkovat. V kombinaci s rybízem, který ještě stále uzrává na keříčcích naší zahrádky, vznikl recept na velmi snadnou, za to ovšem naprosto delikátní, bublaninu, jejíž recept vám právě představuji.

Otestováno rodinou a přáteli! 

 

Na hrníčkovou rybízovou bublaninu s marcipánem budete potřebovat:

  • 2 hrnky špaldové mouky (pokud vám příliš nelahodí, použijte hladkou bílou např. Z jiného těsta cukrárenskou)
  • 3 vajíčka
  • 3/4 hrnku (třtinového) moučkového cukru
  • 1/2 hrnku kokosového oleje
  • cca 150 g marcipánu
  • 1/2 hrnku mléka (nejraději používám rostlinné. Kokosové je naprosto skvělé)
  • špetku soli
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
  • 3/4 hrnku čerstvého rybízu (v rybízové mimosezóně použijte mražený)

Množství odpovídá velikosti kulaté formy o průměru 26 cm.

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kulatou formu vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem.
  3. Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Odložte ho na chvilku do ledničky.
  4. Ze žloutků a moučkového cukru vyšlehejte hustou pěnu.
  5. Přilijte olej, mléko a osolte. Promíchejte.
  6. Marcipán nastrouhejte na jemném struhadle a přisypte k tekuté směsi. 
  7. Přimíchejte prosátkou mouku s kypřícím práškem. Spojte do hladkého těsta bez hrudek.
  8. Nakonec do těsta zlehka zapracujte bílkový sníh.
  9. Nalijte do formy, povrch zasypte bobulemi rybízu a vložte do trouby.
  10. Pečte cca 60 minut. Před smaotným vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
  11. Moučník nechte vychladit. 
  12. Před podáváním poprašte povrch moučkovým cukrem a uvařte si k němu výtečnou kávu.

 

 

Dobrou chuť a příjemný prožitek z každého sousta.

 

 

 

Servírovat na talířku můžete i s lahodným sladkým sirupem z rybízu a levandule

 

PS: nechce se vám péci? Pak vyzkoušejte nepečený rybízový dort s křupavým korpusem a jemným tvarohovým krémem.

Mějte pohodové letní dny! Slávka Fran.

20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
10-12 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete zaměnit za cukrárenskou Z jiného těsta)
2 hrnek
Vajíčka
3 ks
(Třtinový) moučkový cukr
3/4 hrnek
(Kokosový) olej
1/2 hrnek
Marcipán
150 g
Mléko (používám rostlinné)
1/2 hrnek
Sůl
1 špetka
Rybíz (v létě čerstvý, jinak lze i mražený)
3/4 hrnek
Kypřící prášek bez fosfátů
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 15. 5. 2020

zajímavé

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá úžasně

Odpovědět
Jasper
Jasper 2. 9. 2019

To bude dobrota .. marcipán mám ráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 944
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.