Recept na vegan chia pudink a jak na chia semínka obecně
Jen pár ingrediencí stačí doma mít a jednoduchá zdravá snídaně je na světě!
Obrovskou výhodou této vegan snídaně a chia pudinku obecně je jeho jednoduchost, časová nenáročnost a chuťová variabilita.
Postup:
- Chia semínka stačí jen zalít mlékem (já upřednostňuji rostlinné, a když zrovna není po ruce, rozmíchám si sušené kokosové mléko ve vodě a výsledek je úžasný) a nechat pár minut odležet. Kdo nemá ani těch pár minut ráno nazbyt, může si chia semínka naložit již večer a uchovat v lednici do druhého dne. Chia semínka by měla po uležení být téměř průhledná, tak poznáte, zda jste je zalili dostatečným množstvím tekutiny.
- Dochucovadla vždy přidávám do chia pudinku až v momentě, kdy jsou semínka nabobtnalá. Přidáním cukru či sirupu (datlový, agávový, kokosový, švestkový, sladěnka,...) hned na začátku, může proces zvětšení chia semínek značně zpomalit. V receptu jsem napsala, že přidáme do chia pudinku skořici nebo vanilku, ale tato volba je čistě na vaší oblíbenosti těchto ingrediencí. Pokud použijete opravdu sladké ovoce, jakým je například mango, zralé jahody, švestky, banány... není třeba pudink již dále přislazovat.
Doporučení:
Trvanlivost chia pudinku není nijak závratná, proto vždy doporučuji sníst nejlépe do druhého dne. Pokud tedy pudink připravujete v pondělí večer, ve středu ráno si jej ještě můžete s chutí dát Nelekněte se, kdyby se tekutina oddělila od zbytku pudinku, stačí zamíchat
Dobrou chuť!
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
pěkné
Zaujímavý recept
skvělé, chia semínka jsou fajn, ale já mám nízký tlak a na ně prý moc vhodné nejsou
Vynikající. Bez chia semínek už se neobejdu
vyskúšam