Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 23. 6. 2018
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v texte

Rebarborovo-višňový kváskový koláč s posýpkou

Tenderka
Tenderka
Vloženo 23. 6. 2018
Líbí se mi
Rebarborovo-višňový kváskový koláč s posýpkou
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v texte

Rebarborovo-višňový kváskový koláč s posýpkou

Rozkvas

150 g hladkej múky špeciál pšeničnej 00

150 g mlieka

1 PL ražného kvásku

Všetko dobre premiešame a necháme prikryté kvasiť 6 - 12 hodín na linke.

 

Ďalej do cesta

350 g hladkej múky špeciál pšeničnej 00

100 g mlieka

1/2 čl soli

3 PL kryštálového cukru

strúhaná kôra s citrónu

50 g oleja

 

Posýpka

70 g masla

70 g hrubej múky

70-100 g kryštálového cukru podľa kyslosti ovocia

mletá škorica

 

Ovocie

rebarbora (reveň)

mlieko

cukor

 

Večer si urobíme rozkvas, ráno do rozkvasu pridáme všetky suroviny do cesta a vymiesime rukou cesto. Prikryté necháme cca 3 hodiny kysnúť.

Sladké a tukové cestá pracujú pomalšie. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, vygúľame a preložíme na vymastený plech.

Plech prikryjeme fóliou alebo ho dáme do veľkej igelitovej tašky finálne kysnúť. Cesto po cca 1 - 2 hodinách, podľa okolitej teploty krásne

zmäkne a vytvoria sa bublinky. Aj tu sa riadim očami a dotykom. Zapneme rúru na 200°C spodný-horný ohrev s ventilátorom, nie je podmienka.

Ak nemáme ventilátor, teplotu nastavíme na 220°C.

 

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do rajnice. Prilejem asi do 1/3 mlieko a varíme do zmäknutia a odparenia vody.

Podľa chuti docukríme. Po vychladení dáme na nakysnuté cesto. Pridala som aj vykôstkované višne. Posypeme posýpkou.

Posýpka - všetky suroviny rukou spojíme pokiaľ sa nám nevytvorí mrvenička.

Pečieme cca 15-20 minút. Tiež je to neurčité, každému pečie rúra ináč, musíte si poznať. Ja si skontrolujem tak, že nadvihnem cesto a pozriem či je aj spodok upečený do ružova.

 

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
hudlenka
hudlenka 22. 12. 2018

dělám podobně, jen cukr vynechávám

Odpovědět
Majina
Majina 21. 8. 2018

Rebarbora a višňa-zaujímavá kombinácia

Odpovědět
avatar
Iva Glauben 14. 8. 2018

takéto fantastické ovocné koláče môžem mať aj 3x v týždni

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
gustawka
gustawka 23. 6. 2018

Skvělé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 935
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.