Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Tenderka
Tenderka
Vloženo 23. 6. 2018
Líbí se mi
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v texte

Rebarborovo-višňový kváskový koláč s posýpkou

Tenderka
Tenderka
Vloženo 23. 6. 2018
Líbí se mi
Rebarborovo-višňový kváskový koláč s posýpkou
min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v texte

Rebarborovo-višňový kváskový koláč s posýpkou

Rozkvas

150 g hladkej múky špeciál pšeničnej 00

150 g mlieka

1 PL ražného kvásku

Všetko dobre premiešame a necháme prikryté kvasiť 6 - 12 hodín na linke.

 

Ďalej do cesta

350 g hladkej múky špeciál pšeničnej 00

100 g mlieka

1/2 čl soli

3 PL kryštálového cukru

strúhaná kôra s citrónu

50 g oleja

 

Posýpka

70 g masla

70 g hrubej múky

70-100 g kryštálového cukru podľa kyslosti ovocia

mletá škorica

 

Ovocie

rebarbora (reveň)

mlieko

cukor

 

Večer si urobíme rozkvas, ráno do rozkvasu pridáme všetky suroviny do cesta a vymiesime rukou cesto. Prikryté necháme cca 3 hodiny kysnúť.

Sladké a tukové cestá pracujú pomalšie. Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku, vygúľame a preložíme na vymastený plech.

Plech prikryjeme fóliou alebo ho dáme do veľkej igelitovej tašky finálne kysnúť. Cesto po cca 1 - 2 hodinách, podľa okolitej teploty krásne

zmäkne a vytvoria sa bublinky. Aj tu sa riadim očami a dotykom. Zapneme rúru na 200°C spodný-horný ohrev s ventilátorom, nie je podmienka.

Ak nemáme ventilátor, teplotu nastavíme na 220°C.

 

Rebarboru ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme do rajnice. Prilejem asi do 1/3 mlieko a varíme do zmäknutia a odparenia vody.

Podľa chuti docukríme. Po vychladení dáme na nakysnuté cesto. Pridala som aj vykôstkované višne. Posypeme posýpkou.

Posýpka - všetky suroviny rukou spojíme pokiaľ sa nám nevytvorí mrvenička.

Pečieme cca 15-20 minút. Tiež je to neurčité, každému pečie rúra ináč, musíte si poznať. Ja si skontrolujem tak, že nadvihnem cesto a pozriem či je aj spodok upečený do ružova.

 

 

 

min.
Příprava
min.
Vaření
porcí
Ingredience
v texte

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 22. 12. 2018

dělám podobně, jen cukr vynechávám

Odpovědět
Majina
Majina 21. 8. 2018

Rebarbora a višňa-zaujímavá kombinácia

Odpovědět
avatar
Iva Glauben 14. 8. 2018

takéto fantastické ovocné koláče môžem mať aj 3x v týždni

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

mňamka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
86 537
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.