Rebarborové koláčky

Vytisknout recept
  1. Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici.
  2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout.
  3. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky.
  4. Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru.
  5. Nechte péct v troubě zhruba 40 minut a podávejte se zakysanou smetanou. 
 
TIP! Koláčky jsme dozdobili zakysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí s označením Klasa.
280g - hladká mouka na těsto
1lžička - cukr na těsto
1/2lžička - sůl
170g - máslo
125ml - ledová voda
500g - rebarbora
300g - jahody
3lžíce - hladká mouka na náplň
200g - cukr krupice na náplň
ks - zakysaná smetana k podávání
příprava - 40
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account