Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 16. 7. 2019
Líbí se mi
40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 ks porcí
Ingredience
hladká mouka na těsto
280 g
cukr na těsto
1 lžička
sůl
1/2 lžička
máslo
170 g
ledová voda
125 ml
rebarbora
500 g
jahody
300 g
hladká mouka na náplň
3 lžíce
cukr krupice na náplň
200 g
zakysaná smetana k podávání

Rebarborové koláčky

avatar
Petra Vomelová
Vloženo 16. 7. 2019
Líbí se mi
Rebarborové koláčky
40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
6-8 ks porcí
Ingredience
hladká mouka na těsto
280 g
cukr na těsto
1 lžička
sůl
1/2 lžička
máslo
170 g
ledová voda
125 ml
rebarbora
500 g
jahody
300 g
hladká mouka na náplň
3 lžíce
cukr krupice na náplň
200 g
zakysaná smetana k podávání

Rebarborové koláčky

  1. Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici.
  2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout.
  3. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky.
  4. Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru.
  5. Nechte péct v troubě zhruba 40 minut a podávejte se zakysanou smetanou. 

 

TIP! Koláčky jsme dozdobili zakysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí s označením Klasa.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MajkaM
MajkaM 11. 10. 2019

Vyzerajú skvelo. Rebarboru mám rada, vyskúšam

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Vypadají úžasně. Rebarboru mám tak můžeme udělat

Odpovědět
Majina
Majina 8. 8. 2019

domácim koláčikom sa nič nevyrovná.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 8. 8. 2019

hezké

Odpovědět
lemur
lemur 8. 8. 2019

Dobrota.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 719
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.