Pravý americký cheescake

Vytisknout recept
 
 
Kategorie Dezert
Uvařila RenataKašparová

Ingredience

  • 375 g Sešenky lotus nebo obyčejné
  • 180 g Máslo
  • 600 g Mascarpone
  • 250 g Cukr moučka
  • 1,5 lžička Vanilková esence
  • 1,5 lžička Citronová šťáva
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Vejce
  • 1 ks Žloutek

Instrukce

  • Renata s s námi podělila o svůj NEJ NEJ cheescake!
    Korpus 
    Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě (popř. ve vodní lázni), sušenky nadrtíme nebo nasekáme a obě ingredience smícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a sušenkové těsto v ní rozprostřeme - můžete buď jen na spodek nebo jako já i po okrajích - sice je to trošku "drbačka", ale jsou horší věci.
    Náplň 
    Nejprve si vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem, přidáme vanilkovou esenci a poté citronovou šťávu. Následně vešleháme zakysanou smetanu a po jednom vajíčka. Další vejce přidáváme až tehdy, když je předchozí pořádně spojené s krémem. Nakonec přidáme žloutek. Vznikne nám řidší krém. Ten nalijeme na sušenkové těsto a dáme do trouby na 170°C zapéct. Pozor, v tomhle místě mi nastal problém. Když se těsto zahřálo, začalo mi máslo vykapávat z formy. Takže doporučuji zvenku obalit formu alobalem, abyste kvůli mně neměli pak celou pokapanou troubu jako já :D.Pečeme cca 45 minut, těžko se pozná kdy už je hotovo, protože za horka se náplň ve formě pořád "třepe". Já nechala zapékat dokud náplň nezačala zlátnout.Po vytažení z trouby necháme vychladnout a 8 hodin uležet v ledničce.
    Na potření
    250 g zakysané smetany2 lžíce moučkového cukru2-3 lžíce citronové šťávy
    Do zakysané smetany vmícháme cukr a citronovou šťávu a potřeme tím uležený cheescake. Já nakonec pro výraznější chuť ještě uvařila maliny s kouskem želatiny. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já  [x] 🙂
     
    Inspiraci jsem čerpala z www.mytaste.cz 
    Děkuji Báře za skvělý recept 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account