
Renata s s námi podělila o svůj NEJ NEJ cheescake!
Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě (popř. ve vodní lázni), sušenky nadrtíme nebo nasekáme a obě ingredience smícháme. Formu si vyložíme pečícím papírem a sušenkové těsto v ní rozprostřeme - můžete buď jen na spodek nebo jako já i po okrajích - sice je to trošku "drbačka", ale jsou horší věci.
Nejprve si vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem, přidáme vanilkovou esenci a poté citronovou šťávu. Následně vešleháme zakysanou smetanu a po jednom vajíčka. Další vejce přidáváme až tehdy, když je předchozí pořádně spojené s krémem. Nakonec přidáme žloutek. Vznikne nám řidší krém. Ten nalijeme na sušenkové těsto a dáme do trouby na 170°C zapéct. Pozor, v tomhle místě mi nastal problém. Když se těsto zahřálo, začalo mi máslo vykapávat z formy. Takže doporučuji zvenku obalit formu alobalem, abyste kvůli mně neměli pak celou pokapanou troubu jako já .
Pečeme cca 45 minut, těžko se pozná kdy už je hotovo, protože za horka se náplň ve formě pořád "třepe". Já nechala zapékat dokud náplň nezačala zlátnout.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout a 8 hodin uležet v ledničce.
250 g zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
2-3 lžíce citronové šťávy
Do zakysané smetany vmícháme cukr a citronovou šťávu a potřeme tím uležený cheescake.
Já nakonec pro výraznější chuť ještě uvařila maliny s kouskem želatiny. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já
Inspiraci jsem čerpala z www.mytaste.cz
Děkuji Báře za skvělý recept
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
super recept
Zaujímavý recept
Krásný recept
dobrota, dala bych si
super