
(bez dlouhé přípravy a šlehání. Za 5 minut dáváte do trouby)
Včera jsem měla zase den, kdy jsem potřebovala svou vnitřní kreativitu přenést do té vnější. A tak jsem přijala výzvu a dala se do práce. Mám ráda vůni perníkového koření, kde se dokonale skloubí chutě badyánu, skořice, anýzu, hřebíčku a fenyklu. Intenzivní aroma všech těchto ingrediencí pospolu nejen, že provoní celý prostor, ale navodí dokonalou atmosféru pohody a klidu.
A protože jsem si oblíbila naprosto úžasný a jednoduchý Mascarpone krém, dovolila jsem si použít jej i v tomto receptu. Ó la lá, na světě je z obyčejného perníku pohádkově vypadající a luxusně chutnající moučník.
Navíc, příprava i samotné dokončování je tak jednoduché, že jej zvládne úplně každá hospodyňka.
Na perníkový korpus si připravte:
Troubu si předehřejte na 180 °C. Připravte si kulatou formu o průměru 21 – 24 cm, kterou buď vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte tukovým sprejem (jak jste zvyklé)
Do mísy nasypte mouku, přisypte kypřící prášek a promíchejte. Pak postupně přidávejte všechny ostatní ingredience, které dobře spojte v jemné krémové těsto. Příliš nešlehejte, aby se vám do těsta nedostalo moc vzduchu. Ten vytvoří během pečení v těstě velká oka.
Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte povrch a vložte do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C cca 30 – 35 minut. Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Pokud ji vyndáte suchou a čistou, máte pečeno. Nechte vychladit.
Můj TIP: mouku si do mísy prosejte přes sítko. Krásně ji provzdušníte a zbavíte se tak nežádoucích žmolků
Mascarpone krém:
Jednoduše, rychle a s úspěchem.
Na krém budete potřebovat 500 g Mascarpone (2 vaničky po 250 g) a 3 PL medu. Obě ingredience spojte do jemného krému.
Dort jím budete plnit zevnitř i zvenčí.
Vychladlý korpus rozřízněte na dvě poloviny režnou nití. Jde to krásně a bezpracně. Na spodní část natřete vrstvu krému a přiložte vrchní část. Poupravte, aby na sobě oba kusy držely.
Celý dort natřete. Nechte si asi tak 6 PL na jemné zdobení tvořítkem kolem okraje. Natřený moučník posypte mletými oříšky (nemusíte) a dejte do ledničky vychladit.
Dobrou chuť.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
mnam
Zaujímavý recept
krása
super
super