Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 10. 9. 2016
Líbí se mi
20 min.
Příprava
30-35 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete vyměnit za pohankovou)
2 hrnek
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek (lze vyměnit i za 1 KL jedlé sody)
1 ks
Vajíčko
1 ks
Med
125 ml
Mléko (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové)
100 ml
Kokosový olej
6 lžíce
Fíky
2 ks
CHIA semínka
1 lžíce
Mascarpone
500 g
Med do krému
50 ml
Fík na ozdobení
1 ks

Recept na hříšně dobré FÍKOVÉ cupcaky vás zve k ochutnávce.

Francis
Francis
Vloženo 10. 9. 2016
Líbí se mi
Recept na hříšně dobré FÍKOVÉ cupcaky vás zve k ochutnávce.
20 min.
Příprava
30-35 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete vyměnit za pohankovou)
2 hrnek
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek (lze vyměnit i za 1 KL jedlé sody)
1 ks
Vajíčko
1 ks
Med
125 ml
Mléko (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové)
100 ml
Kokosový olej
6 lžíce
Fíky
2 ks
CHIA semínka
1 lžíce
Mascarpone
500 g
Med do krému
50 ml
Fík na ozdobení
1 ks

Recept na hříšně dobré FÍKOVÉ cupcaky vás zve k ochutnávce.

Rychlé, zdravé a hříšně lahodné

 

Tak tyto CUPCAKY nejen že HŘÍŠNĚ VYPADAJÍ, JSOU NAVÍC I HŘÍŠNĚ DOBRÉ. 

Měly obrovský úspěch. A to takový, že nestačil krém z Mascarpone na nich v ledničce ztuhnout. Zkrátka pan Hřích se včera vyřádil. Hříšně lákavé, sladké, zdravé, rychlé a vymazlené. Vyzkoušejte (nejen) pro slavnostní chvíle. Ale třeba jen tak, pro radost.

Na 6 kousků si připravte:

  • 2 hrnky špaldové mouky (můžete vyměnit za pohankovou)
  • špetku soli
  • 1 kypřící prášek (nebo 1 KL jedlé sody)
  • 1 vajíčko
  • z 1 limety nastrouhanou kůru i šťávu
  • 2 fíky
  • 100 ml mléka (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové, ovesné)
  • 125 ml medu
  • 6 PL kokosového oleje
  • 1 PL CHIA semínek

Předehřejte si troubu na 180°C.

Do mísy nasypte mouku, osolte a přidejte kypřící prášek. Dobře s moukou promíchejte.

Přidávejte postupně všechny další ingredience. Fíky oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Přidejte do těsta.

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Těstem naplňte do 2/3. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 30 - 35 minut. Záleží, v jak velkých formičkách těsto pečete.

Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vyndáte suchou a čistou, máte pečeno.

Nechte vychladnout.

Můj TIP: mouku před samotným použitím prosejte přes jemné síto. Krásně se provzdušní a případné hrudky rozbijí.

Na Mascarpone krém si připravte:

  • 2 kelímky Mascarpone (500 g)
  • 50 ml medu (pokud máte raději krém sladší, medu přidejte dle své chuti)

Spojte obě ingredience dohromady. Naplňte do zdobícího sáčku a na pečených a vychlazených cupcakách vytvořte krémovou vrstvu a to tak, že celý povrch zakryjete.

Fík dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Poklaďte na krém. Dolaďte ještě krásně zelenými lístky čerstvé meduňky.

Hotovo. Dejte vychladit do ledničky. Anebo nabídněte k ochutnávce. Uvidíte, že se do ledničky nepodívají.

Dobrou chuť!

 

20 min.
Příprava
30-35 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
Špaldová mouka (můžete vyměnit za pohankovou)
2 hrnek
Sůl
1 špetka
Kypřící prášek (lze vyměnit i za 1 KL jedlé sody)
1 ks
Vajíčko
1 ks
Med
125 ml
Mléko (používám rostlinné - kokosové, rýžové, ořechové)
100 ml
Kokosový olej
6 lžíce
Fíky
2 ks
CHIA semínka
1 lžíce
Mascarpone
500 g
Med do krému
50 ml
Fík na ozdobení
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 12. 5. 2020

musí to být výborné

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 8. 2019

Samé lepší recepty

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 20. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 371
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.