Piškotový korpus na dort

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila MichaelaHladišová

Ingredience

  • 5 ks Vejce
  • 10 lžíce Polohrubá mouka
  • 7 lžíce Horká voda
  • 2 lžíce Mléko
  • 1 lžíce Olej
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 8 ks Cukr

Instrukce

  • Oddělíme žloutek od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem a horkou vodou do pěny (vznikne tekutější pěna). Mouku prosejeme a přidáme kypřící prášek a pomalu vmícháváme do žloutků, přidáme olej a mléko (dle hustoty můžeme dát méně/více). Nakonec přidáme sníh z bílků, který opatrně a pomalu vmícháme.
    Nalejeme do vymaštěné dortové formy.
    Pečeme do zlatova. Přibližně na 170 °C a 30 min, ale záleží na typu trouby. A máme základ pro dort.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account