Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Kahomar
Kahomar
Vloženo 19. 4. 2021
Líbí se mi
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
špaldová mouka celozrnná hladká
1 1/2 hrnek
ovesné vločky
1 hrnek
prášek do perníku
1 ks
med či jiné sladidlo - dle chuti
vejce celá
2 ks
olej - já dala kokosový
1 - 1,5 dcl
kefírové mléko
0,5 l
jablka
2 ks
kakao holandské
1 lžíce
skořicový cukr
1 ks
rozinky, sušené brusinky, kandované ovoce
poleva a a konečná úprava dle vašich preferencí

Perník z kefíru a ovesných vloček

Kahomar
Kahomar
Vloženo 19. 4. 2021
Líbí se mi
Perník z kefíru a ovesných vloček
10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
špaldová mouka celozrnná hladká
1 1/2 hrnek
ovesné vločky
1 hrnek
prášek do perníku
1 ks
med či jiné sladidlo - dle chuti
vejce celá
2 ks
olej - já dala kokosový
1 - 1,5 dcl
kefírové mléko
0,5 l
jablka
2 ks
kakao holandské
1 lžíce
skořicový cukr
1 ks
rozinky, sušené brusinky, kandované ovoce
poleva a a konečná úprava dle vašich preferencí

Perník z kefíru a ovesných vloček

Do hlubší mísy dáme nejrpve sypké ingredience - mouku, vločky, prášek do perníku, skořicový cukr, případně cukr - pokud ho použijeme jako sladidlo, kakao a vše promícháme. Nasypeme rozinky, kandované ovoce. Mohou být i sekané ořechy.

Následně přidáme dvě celá vejce, olej, med, nastrouhaná jablka (strouhala jsem i se slupkou) a kefír. Důkladně promícháme a dáme péct na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček či hlubší plech.

Upečení zkusíme špejlí, musí nám zůstat suchá.

Já dozdobila čokoládovou polevou a posypala kokosem.

Tentokrát jsem použila BIO vločky, nesekané (nemleté) a v upečeném perníku pak budily dojem sekaných oříšků.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
špaldová mouka celozrnná hladká
1 1/2 hrnek
ovesné vločky
1 hrnek
prášek do perníku
1 ks
med či jiné sladidlo - dle chuti
vejce celá
2 ks
olej - já dala kokosový
1 - 1,5 dcl
kefírové mléko
0,5 l
jablka
2 ks
kakao holandské
1 lžíce
skořicový cukr
1 ks
rozinky, sušené brusinky, kandované ovoce
poleva a a konečná úprava dle vašich preferencí

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 21. 5. 2021

Znám s kefírem. Tenhle vypadá moc dobře.

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 21. 5. 2021

To musí být moc dobré...

Odpovědět
kosanka
kosanka 19. 5. 2021

Udělám v sobotu, díky

Odpovědět
Jasper
Jasper 7. 5. 2021

Perník máme rádi, tak vyzkoušíme nový recept.

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 7. 5. 2021

Určitě velmi dobré

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 198
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.